USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Китай озвучив свою позицію у війні РФ з Україною

24 Грудня 2022 11:56
Російське вторгнення в Україну поставило Китай «у дуже скрутне становище», оскільки Пекін не хоче «вибирати між друзями».

Про це у п’ятницю, 23 грудня, заявив новий посол Китаю в ЄС Фу Цун в інтерв’ю South China Morning Post, передає Кореспондент.

«Ми зазнаємо побічних збитків від цієї кризи. І Росія, і Україна є добрими друзями, тому ми не хочемо обирати між друзями. Це відправна точка нашої позиції.

Ця криза поставила нас у дуже складне становище з політичної точки зору», – сказав він.

При цьому Фу назвав війну в Україні «так званою спецоперацією», оскільки «саме так конфлікт назвали росіяни».

«На другий день після початку цієї операції відбулася важлива телефонна розмова між президентом Китаю Сі та президентом Путіним, і під час цієї розмови президент Сі чітко висловився за пошук мирного рішення... Через 10 місяців після цього факти свідчать про те, що Китай не надає військової допомоги Росії. Насправді наша позиція була досить збалансованою, погодьтеся, і ми готові брати участь у будь-яких мирних зусиллях», – запевнив він.

При цьому посол Китаю в ЄС заявив, що США нібито «мають вигоду з цієї кризи», продаючи зброю та заробляючи на енергетичній кризі в Європі.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що США не хочуть бачити закінчення війни, Фу сказав: «Це наша оцінка».

«Ми знаємо, що деякі люди отримують вигоду з цієї кризи. Вони продають величезну кількість зброї. А також фактично щодо побічних ефектів цієї кризи ми знаємо, хто отримує вигоду з енергетичної кризи, яку пережили європейські країни», – сказав він.

Нагадаємо, уряд Китаю заборонив постачання у РФ процесорів Loongson, технологія яких визнана стратегічно важливою та використовується у військово-промисловому комплексі країни.

Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін доручив своєму уряду налагодити тісніші економічні зв’язки з Росією.

Як ми писали, російські та китайські війська стратегічної авіації провели спільні навчання під прикриттям винищувачів. Уперше в історії російські Ту-95МС сідали в Китаї, а китайські Xian H-6 – у РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrij Показати IP 24 Грудня 2022 12:47
Хитрожопi жовторотики, жрузями нам хочуть бути…..
##Монархіст до Andrij Показати IP 24 Грудня 2022 13:52
Все дуже просто. В китайців в Україні реально майна дофіга, особливо на півдні. Погугліть, для прикладу, COFCO Agri Ukraine. Україна - головний постачальник олії (і не тільки) до КНР (принаймні так було раніше). Інше питання, що і в РФ в них активів до чорта (особливо за Уралом), так що вони тут реально намагаються всидіти на двох стільцях, які стрімко рухаються в протилежних сторонах. Але поки що ми бачимо, що китайській гнучкості і терпінню меж немає.
! Показати IP 24 Грудня 2022 13:18
А наша оцінка, що ви любі вузькоокі ,,друзі,, по прийому в рашку зброю шлете( через Іран) зрозуміло.
Хрен собачий Показати IP 24 Грудня 2022 15:08
Китайцям до одного місця на події, які відбуваються в Україні. Так саме як було би українцям, якщо проходила би якась війна в Африці, чи Новій Зеландії на приклад. На жаль така правда життя. Впевнений на 100%,що багато китайців і не чули про нашу країну нічого, та не знають де вона знаходиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus