USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Іран надає Росії військову підтримку в обмін на допомогу в ракетній програмі, – ЦРУ

27 Лютого 2023 17:59
Співпраця між росією та Іраном розвивається швидкими темпами. Так, Тегеран постачає москві зброю в обмін на допомогу в ракетній програмі.

Про це директор ЦРУ Вільям Бернс сказав в інтерв’ю на телеканалі CBS, інформує Громадське.

За його словами, співпраця між країнами рухається швидко та в небезпечному напрямку.

«Ми знаємо, що іранці вже надали росіянам сотні ударних безпілотників, які вони використовують, щоб завдати болю цивільним українцям та цивільній інфраструктурі. Ми знаємо, що вони надали боєприпаси для артилерії та для танків», – сказав Бернс.

Крім того, ЦРУ бачить ознаки того, що росія пропонує іранцям допомогу в їхній ракетній програмі, а також розглядає можливість надання Ірану винищувачів у межах співпраці.

Також Бернс розповів, що в листопаді зустрічався з очільником Служби зовнішньої розвідки росії сергій наришкіним, який виявив «зухвалість та зарозумілість». На думку директора ЦРУ, таке ставлення наришкіна показувало переконання самого путіна в тому, що він може знищити українців та виснажити європейських союзників.

Іран та війна в Україні

Від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. Однак країна постачає російським військам свої бойові дрони-камікадзе, які окупанти активно використовують в Україні, заявляли як українська влада, так і Білий дім.

Іран офіційно відкидає звинувачення в постачанні зброї для російських військ, а самі окупанти намагаються замаскувати іранське обладнання під російською назвою «Герань-2».

У листопаді 2022 року в міністерстві закордонних справ Ірану визнали, що постачали росії свої безпілотники. Однак це нібито відбулося ще до початку повномасштабного вторгнення рф до України. Іранське відомство переконувало, що не помітило використання своїх безпілотників в Україні.

У січні в Офісі генерального прокурора України заявили, що в українських прокурорів та слідчих немає сумнівів, що іранські посадовці, а також юридичні та фізичні особи причетні до виробництва й постачання дронів до росії. Зараз українські правоохоронці збирають відповідні докази.

Як ми писали, Сполучені Штати вважають, що Іран відправив до Росії артилерійські і танкові снаряди, у відповідь РФ може надати Ірану винищувачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 28 Лютого 2023 02:58
як розслідується справа про збитий іраном та рф літак українських авіаліній ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus