USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Китай висловив протест США щодо заборони Huawei

23 Травня 2019 23:53
Китай заявив у четвер, 23 травня, що подав офіційний протест на дії США, які заборонили китайській компанії - виробнику телекомунікаційного обладнання Huawei купувати американські товари, пише DW.

Як повідомив речник міністерства торгівлі КНР Гао Фен, країна вживатиме заходів, щоб допомогти китайським компаніям покращити їхню здатність впоратися з ризиками. Він також зазначив, що Китай сподівається на раціональну поведінку США і що Вашингтон виправить свої небезпечні дії.

Нагадаємо, 20 травня компанія Google частково призупинила співпрацю з Huawei. Згодом ще чотири великі американські компанії призупинили співпрацю з Huawei.

Як повідомлялося, влада США звинувачує компанію Huawei у пособництві Пекіну в шпигунстві. У зв’язку з цим Huawei пригрозили відключити від програмного забезпечення США і напівпровідників, необхідних для виробництва продуктів компанії.

16 травня президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан, щоб захистити американські комп’ютерні мережі від «іноземних ворогів». 17 травня адміністрація президента США занесла Huawei у чорний список.

Зазначалося, що таке рішення може обмежити можливості Huawei з виробництва смартфонів для продажу за межами Китаю, оскільки компанія втратить доступ до оновлень операційної системи Android.

Згодом, міністерство торгівлі США видало китайській телекомунікаційній компанії Huawei тимчасову генеральну ліцензію, яка дозволить підтримувати активні мережі й оновлювати програмне забезпечення гаджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus