USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

США звинуватили Huawei у шахрайстві й крадіжці комерційної таємниці

29 Січня 2019 08:29
Міністерство юстиції США офіційно висунуло кримінальні звинувачення проти компанії-виробника комунікаційного обладнання світового рівня Huawei Technologies Co., а також її підрозділів і топ-менеджера.

З відповідною заявою виступив у понеділок виконуючий обов'язки генерального прокурора США Метью Уітакер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Злочинна діяльність у рамках цих обвинувачень сягає десятирічної давнини й зачіпає верхівку компанії", - заявив у цьому зв'язку під час спеціальної прес-конференції Уітакер.

Офіційні звинувачення складаються з 13-ти пунктів проти самої компанії Huawei Technologies Co та двох її дочірніх фірм. Крім того, вони стосуються головного фінансового директора компанії Менг Ванчжоу.

Сполучені Штати вважають, що компанія та її керівництво вдавалося до банківського та інших видів шахрайства. Крім того, Штати вимагають екстрадиції фіндиректора компанії через дії, що порушували торговельні санкції США проти Ірану.

За словами директора ФБР Крістфера Рея, який також виступив на спеціальній прес-конференції в понеділок, компанія Huawei створює "подвійну загрозу" для економічної та національної безпеки США. "Тож, масштаби цих звинувачень пояснюють, наскільки серйозно ФБР сприймає цю загрозу",- підкреслив американський чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus