USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Китай заборонив мовлення телеканалу BBC World News

12 Лютого 2021 10:27
Китай заборонив мовлення телеканалу BBC World News. Про це в четвер, 11 лютого, заявили в Головному управлінні радіо і телебачення Китаю, передає DW.

Рішення відмовити у продовженні ліцензії на мовлення, як пояснюють у відомстві, ухвалили через «протизаконний контент» і «шкоду національним інтересам КНР». «Новини повинні бути достовірними й чесними», – додали у китайському регуляторі.

Медіакорпорація BBC, своєю чергою, заявила, що розчарована цим рішенням. Його також засудив глава британського МЗС Домінік Рааб. Він заявив про «неприйнятне обмеження свободи ЗМІ». «Китай має одні з найжорсткіших обмежень свободи ЗМІ та інтернету на земній кулі, і цей крок тільки зашкодить репутації Китаю в очах усього світу», – написав Рааб у Twitter.

Рішення щодо відкликання ліцензії було ухвалене на тлі репортажів BBC про дискримінацію уйгурської меншини в Китаї, а також матеріалів про коронавірус. Окрім того, тиждень тому у Великобританії була відкликана ліцензія в китайського телеканалу CGTN. Британський регулятор з’ясував, що CGTN контролюється не його власником, а Комуністичною партією Китаю.

Табори для уйгурської меншини

За даними правозахисників, у «таборах перевиховання» в Китаї можуть перебувати до одного мільйона осіб, яких направляють туди за вигаданими звинуваченнями, змушують вчити північнокитайський діалект, співати «хвалебні оди» Комуністичній партії Китаю і працювати на фабриках міжнародних компаній.

Мета керівництва КНР – повна асиміляція уйгурів, вважають деякі правозахисники. У Китаї проживають до 10 мільйонів представників цієї національної меншини. Офіційний Пекін відкидає звинувачення і називає табори «центрами професійно-технічної освіти», які використовуються з метою боротьби з тероризмом і запобігання небезпеці ісламської радикалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Лютого 2021 11:04
Мудро і правильно поступила влада Китаю. BBC World News - це інформаційний телеканал, який являється ворожим для громадян КНР та світового суспільства в цілому. Це аналогія тому, якби в Україні влада виділала б телевізійний канал для транслювання передач російськомовного АО «ОРТ/Первый канал».
Пффф до Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Лютого 2021 12:09
чого там "мудрого" і "правильного" можна чекати від тої комуняцької диктатури?
Да до Пффф Показати IP 12 Лютого 2021 13:10
Зверніть увагу хто написав про те "мудро". У них в психопланетарії це мудро, вони всі там такі "мудрі".
666 до Да Показати IP 12 Лютого 2021 14:33
здесь полно проплаченных путиноидов
Чомусь Показати IP 12 Лютого 2021 11:48
ВВС у самих США заборонено пропагувати.
Активіст Показати IP 12 Лютого 2021 12:04
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus