USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Малайзія поверне 450 тонн сміття США і ще 8 країнам світу

29 Травня 2019 17:26
Малайзія поверне 450 тонн забруднених пластикових відходів країнам, які їх надіслали, відмовляючись ставати місцем захоронення сміття з усього світу.

Як пише CNN, у найбільшому морському порту Малайзії Порт-Кланг виявили дев'ять транспортних контейнерів. У них містилися неправильно марковані пластикові відходи та сміття, що не підлягає переробці, зокрема суміш побутових й електронних відходів, передає TheБабель.

Міністр енергетики, науки, технологій, навколишнього середовища та зміни клімату Йо Бі Їнь заявив, що США, Велика Британія, Канада, Японія, Китай, Саудівська Аравія, Бангладеш, Нідерланди та Сінгапур мають очікувати на повернення відходів.

Наголошується, що в минулому місяці п'ять контейнерів з відходами повернули до Іспанії.

24 квітня Малайзія створила спільну цільову групу для вирішення зростаючої проблеми нелегального імпорту пластикових відходів. У минулому році Китай заборонив імпорт пластикових відходів у рамках ініціативи з очищення навколишнього середовища. Цей крок викликав хвильовий ефект у глобальних ланцюгах поставок, оскільки посередники шукали нові місця для сміття, включно з Малайзією.

Нещодавній звіт «Грінпіс» показав, що протягом перших семи місяців 2018 року пластикові відходи експортувалися з США до Малайзії більш ніж в два рази частіше у порівнянні з попереднім роком.

«Ми наполегливо закликаємо розвинені країни переглянути порядок поводження з пластиковими відходами і припинити відправку сміття в країни, що розвиваються», – додав Йо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А у нас Показати IP 29 Травня 2019 18:47
Скажуть "дякуємо, дякуємо! "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus