USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Київ запропонував Росії зробити українську мову другою державною

2 Квітня 2014 11:00
Україна пропонує Росії зробити українську мову другою державною. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, - повідомляє ТСН.

"МЗС України зробило з цього приводу заяву. Україномовна громада є найбільшою на території РФ і буде абсолютно природно, якщо українська мова буде другою державною в Росії, або, принаймні, буде носити спеціальний статус", - повідомив Яценюк на 10-й щорічній інвестиційній конференції компанії Dragon Сарitаl в Києві.

Україна також просить російську владу відкрити українські школи на території Російської Федерації. Зазначимо, українські початкові та середні школи для дітей емігрантів діють у багатьох країнах країнах Європи і за океаном.

Яценюк нагадав, що українська громада є однією з найбільших в Росії. Керівник уряду в цьому контексті також зауважив, що Росія пропонувала зробити російську мову другою державною в Україні, а також провести федералізацію нашої держави.

"Абсолютно природно, якщо українська мова стане в Росії другою державною в Росії чи, принаймні, отримає спеціальний статус", - сказав очільник уряду

Яценюк також запропонував Росії провести децентралізацію влади, зазначивши, що "Російська федерація - тільки на папері".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Справедливий Показати IP 2 Квітня 2014 11:09
Молодець!
Моська Показати IP 2 Квітня 2014 11:16
Ай, Моська, знать она сильна, коль лает на слона...
МВ Показати IP 2 Квітня 2014 11:26
Люди включіть мізки...замість нагальних проблем в державі .... вони гонять пургу... від якої тошнить та верне....Яйненюх... займайся економікою і менше тексту..більше дій ))))))
Народна довіра Показати IP 2 Квітня 2014 12:13
А как же три миллиона украинцев которіые работают в России ?! Они тоже поддерживают єкономику окупантов ?! Пусть возвращаються в Украину - Яценюк и Ярош обеспечат им робочие места и достойную зарплату !
Анонім Показати IP 2 Квітня 2014 12:40
Да, Сєня Бакаи (Яценюк) Жжот! "Абсолютно природно, якщо українська мова стане в Росії другою державною в Росії чи, принаймні, отримає спеціальний статус" - нічого природного тут немає. Є бажання людей. Ніхто з україніців в Росії не має великого бажання отримати мовну підтримку, проте в Україні ситуація абсолютно протилежна. Тут навіть українці не мають особливого бажання розмовляти українською. Навіщо ж постійно лапшу на вуха вішати? Культуту треба розвивати не примусом, а просто ненав'язливо показувати красу своєї культури, до речі, як це робилося з українською культурою в часи СРСР. Тоді українські пісні хотіли співати люди різних національностей, чим і прославилася Софія Ротару, для прикладу тощо.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 2 Квітня 2014 19:02
В ПАРАШЦІ СКОРО ПРИЙДЕТЬСЯ ЗАПРОВАДЖУВАТИ ЯК ТРЕТЮ ДЕРЖАВНУ АРАБСЬКУ, ЧЕТВЕРТУ ДЕРЖАВНУ - КИТАЙСЬКУ, ПЯТУ ДЕРЖАВНУ - ІВРИТ І Т.Д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus