USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У супервидовищному матчі «Реал» втретє поспіль виграв Лігу чемпіонів

26 Травня 2018 23:44
Сльози на очах футболістів, гол ударом через себе, дитячі помилки голкіпера – таким видався фінал Ліги чемпіонів, у якому, перемігши англійський «Ліверпуль» з рахунком 3:1, мадридський «Реал» вперше в історії тричі поспіль виграв найпрестижніший футбольний турнір Старого світу.

Матч відбувся 26 травня на стадіоні НСК «Олімпійський» у Києві.

Перед матчем

Фінал Ліги чемпіонів – значна подія для будь-якого футбольного вболівальника, а цього року він був особливим для українських фанатів, адже відбувся у Києві. Столицю Україну вже за кілька днів до фінального матчу заполонили фанати англійського «Ліверпуля» та мадридського «Реала», незважаючи на те, що ціни на оренду житла були «космічними».

Для «Реала» цей фінал Ліги чемпіонів став вже третім поспіль (у двох попередніх вони перемогли). Тож не дивно, що саме іспанську команду вважали фаворитом у матчі з «Ліверпулем» Юргена Клоппа. На шляху до фіналу мадридці розібралися з французьким «ПСЖ», завдяки голу з пенальті на останній доданій хвилині вибили з 1/4 «Ювентус», а в півфіналі завдяки домашній перемозі здолали «Баварію». Щодо «Ліверпуля», то англійці в 1/8 перемогли «Порту», сенсаційно вибили з 1/4 «Манчестер Сіті», який демонстрував божевільну форму в АПЛ, а в півфінальному матчі з «Ромою», незважаючи на розгромні 5:2 вдома, ледь не розтринькали всю перевагу на виїзді. Однак до фіналу пробитися їм все ж вдалося.

Варто зазначити, що обом командам притаманний контратакувальний стиль гри, однак, зважаючи на якісніших виконавців у центрі поля, можна було припустити, що «Реал» буде більше контролювати м’яч. До того ж футболісти мадридців мали явну перевагу в досвіді гри у матчах такого рівня, що могло стати їхнім козирем.

Щодо персоналій, то тут була явна перевага на стороні мадридців, адже чого лише варте ім’я одного з найкращих футболістів світу Кріштіану Роналду. Проте «Реал» міг похвалитися не одним Роналду, кожен футболіст у складі іспанців – зірка, зокрема, імена Кроос, Марсело, Рамос, Модріч знає чи не кожен вболівальник. Гравці «Ліверпуля» не такі зіркові, однак в складі англійців також чимало досвідчених якісних виконавців, зокрема Мохаммед Салах, який набрав неймовірну форму у цьому сезоні, забивши 11 голів у розіграші Ліги чемпіонів. До слова, ходили чутки, що єгиптянином цікавився «Реал», тож цілком імовірно, що в літнє трансферне вікно він може перейти до стану своїх нинішніх суперників. Також у ліверпульців можна відмітити Фірміно та Мане, які на двох забили 20 голів у цьогорічній Лізі чемпіонів. Втім, як відомо, у футбол грають не імена, а команди, тож у сьогоднішньому матчі все залежало від настанов тренерів та їх втілення командами на полі.

Перед матчем керманич «Ліверпуля» Юрген Клопп зауважив, що перевага у сьогоднішньому поєдинку буде на стороні «Реала», до того ж він відмітив важливість досвіду у таких матчах. Однак, з його слів, все мало вирішуватися на футбольному полі. Своєю чергою, коуч «Реала» Зінедін Зідан розповів, що «Ліверпулю» буде важко здивувати його команду, так як і «Реалу» англійців, адже обидві команди дуже добре вивчили одне одного. Незважаючи на те, що мадридці вигравали Лігу чемпіонів двічі поспіль, Зідан наголосив, що команда не втратила мотивації та знову прагнула перемоги.
Перший тайм

Попри те, що експерти прогнозували спокійний старт поєдинку, обидві команди вже за 2 перші хвилини мали шанси для взяття воріт – у Мане м’яч з-під ніг вибив Рамос, а після небезпечної подачі до штрафного «Ліверпуля» лайнсмен зафіксував офсайд в Іско. На 7 хвилині Мане ледь не отримав розрізну передачу та не вийшов на побачення з Навасом, однак її перевали захисники іспанців. Мадридці відповіли дальнім ударом Марсело – невдало.
Відзначимо, що в перші 10 хвилин «червоні» більше контролювали м’яч, однак на 15 хвилині Роналду ледь не відкрив рахунок – «кулястий» після удару португальця з гострого кута пролетів над хрестовиною воріт Каріуса. Після першого кутового у матчі Ван Дейк зіграв на випередження, втім Навас завадив пробити точніше – над перекладиною.
«Ліверпуль» продовжив створювати моменти, зокрема, в одному епізоді з розвороту пробивав Фірміно, а після блоку захисників «вершкових» удару завдавав Александр-Арнольд – просто в руки Навасу.
На 29 хвилині головна надія «Ліверпуля» Мохаммед Салах через травму не зміг продовжити гру і зі сльозами на очах був змушений покинути поле. Замість нього на зелений газон НСК «Олімпійський» вийшов Адам Лаллана. Після втрати свого лідера англійці були дещо шоковані, тож м’яч під контроль взяли «вершкові», однак невдовзі сталася ще одна неприємність цього фіналу – у мадридців травмувався Карвахаль, якого замінив Начо.
Наприкінці першої сорокап’ятихвилинки «Реал» більше часу проводив з м’ячем і здавалося, що на 43 хвилині «вершкові» можуть святкувати перший забитий гол, однак проти цього був боковий арбітр, який зафіксував офсайд після удару головою Кріштіану та добивання у ворота Бензема.

Незважаючи на велику кількість ударів в першому таймі, особливої небезпеки вони не мали, тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

Другий тайм

Зважаючи на вимушені заміни у першому таймі, в перерві тренери не стали робити зміни у складі. Вже через 3 хвилини після старту другої половини зустрічі Іско міг відкривати рахунок, однак «кулястий» полетів у поперечину після удару хавбека іспанців.

А на 51 хвилині голкіпер «Ліверпуля» Каріус зробив просто катастрофічну помилку, як для фіналу Ліги чемпіонів - вкидаючи м’яч в поле німець влучив у нападника «вершкових» Бензема, від ноги якого «кулястий» закотився у ворота англійців – 1:0.
Проте радість «Реалу» була нетривалою – захисник «червоних» Ловрен виграв повітря після подачі кутового та скинув на Мане, а той розстріляв ворота Наваса – 1:1.
На 60 хвилині з розвороту пробивав Іско – цього разу Каріус зіграв вдаліше, ніж у моменті з пропущеним голом. Вже за миттєвість іспанець був замінений на Бейла - очевидно, Зідан схотів додати швидкості атакам своєї команди, перейшовши на гру у 3 нападники.

Бейл не заставив довго чекати на забитий гол – валієць казковим ударом через себе відправив м’яч у ворота «Ліверпуля», чим вивів свою команду вперед – 2:1. Мане міг оформити дубль та зрівнювати рахунок, однак з-за меж штрафної пробив у стійку.
Кріштіану Роналду міг знімати всі питання у матчі на 74 хвилині, проте удар португальця заблокував Робертсон. Відзначимо, що «Реал» продовжив атакувати, створюючи більше моментів: на 81 хвилині Бензема пробивав зльоту – Каріус на місці. Через 2 хвилини Каріус вдруге у матчі зробив просто неймовірну помилку – Бейл «пульнув» метрів з 30 і від кулаків німця м’яч влетів у його ворота – 3:1.

Після забитого голу «вершкові» продовжили контролювати гру та довели матч до логічного завершення, втретє поспіль вигравши Лігу чемпіонів.

Фото UEFA ChampionsLeaugue
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Травня 2018 13:10
#halamadrid

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus