USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лавров пригрозив Молдові «захистом російськомовних»

31 Серпня 2022 22:35
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пообіцяв, що Кремль «захищатиме інтереси російськомовного населення» у Молдові.

Про це він сказав, виступаючи на російському марафоні для дітей «Знання» у середу, 31 серпня, передає Главком.

«Ми зробимо все, щоб інтереси російськомовного, російського населення у Молдові не постраждали жодним чином», – сказав він.

Лавров нагадав, що Молдова має Придністровський регіон, на території якого діє невизнана Придністровська Молдавська Республіка, а також автономне територіальне утворення Гагаузія, яке «також претендує на особливий статус». Російський міністр висловив сподівання, що влада Молдови «вчинить правильно і кине грати в геополітичні ігри, що нав'язуються Заходом».

«Не забуватимемо, що окрім Придністров’я, в Молдові є ще Гагаузія, яка теж претендує на особливий статус. Вона має, до речі, деякі елементи особливого статусу. І я думаю, що молдовське керівництво вчинить правильно, якщо кине грати у нав’язувані Заходом геополітичні ігри, і замислиться про інтереси тих людей, які живуть пліч-о-пліч», – заявив очільник російської дипломатії.

Зазначимо, що у липні «міністр закордонних справ» невизнаного Придністров’я Віталій Ігнатьєв заявив в інтерв'ю російському виданню, що Тирасполь має намір домагатися незалежності з подальшим приєднанням до Росії. Окуповане Придністров'я, як відомо, ще у 2006 році провело фейковий референдум про приєднання до Росії.

Читати ще: Росіяни штучно нагнітають ситуацію в Придністров'ї, – ГУР

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, на окупованій території відбулася низка провокацій, в яких режим звинуватив Україну. Користуючись ситуацією, Тирасполь збільшив кількість блок-постів, перешкоджаючи переміщенню населення та криміналізував звернення жителів окупованого Придністров'я до органів юстиції Молдови та міжнародних судових інстанцій.

Читати ще: Молдова звинуватила Росію у спробах вербувати її громадян для війни в Україні

Раніше президентка Молдови Мая Санду заявила, що країна звернеться за допомогою до Румунії, якщо конфлікт в Україні пошириться на її територію, а відносини з Російською Федерацією погіршаться.

Нагадаємо, протягом липня у Молдові прокотилася хвиля фейкових замінувань. Зловмисники повідомили про замінування урядових установ, лікарень та аеропорту. Усі погрози не підтвердилися. Віцепрем'єр-міністр з реінтеграції Республіки Молдова Олег Серебрян заявив, що фейкові мінування адмінбудівель у Молдові разом із заявами Тирасполя про наміри «приєднатися» до РФ викликають в Кишиневі занепокоєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 1 Вересня 2022 07:45
коняка потребує вівса,негайно.Хоча коні хороші тварини.
007 Показати IP 1 Вересня 2022 23:08
Та вже зберіть те (поселение) і відправте до своїх (русско говорящих в парашу ) бо воно і далі буде по світу плодитись зі своїм (русским языком ) зробіть їм депортацію і пмж в расею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus