USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Легенда йде: голкіпер Андрій П'ятов завершує кар'єру в «Шахтарі»

3 Липня 2023 23:18
Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін оголосив, що голкіпер Андрій П'ятов завершує карʼєру в клубі. Надалі йому пропонуватимуть тренерську позицію.

Контракт 39-річного П'ятова діяв до 30 червня, пише Бабель.

«Андрій пройшов дуже великий, яскравий шлях – 16 років, 482 гри, дуже багато титулів, перемог. Ми маємо бути вдячні йому за це. 6 серпня гратимемо товариський благодійний матч із «Тоттенгемом». Ми запропонували йому зіграти цей останній матч. Сподіваюся, що він прийме це запрошення, зіграє в цьому матчі, і ми в дуже гарній формі попрощаємося з ним як з нашою легендою, як з воротарем», – зазначив Палкін.

Читати ще: Молодіжна збірна України з футболу вперше в історії потрапила на Олімпійські ігри

За його словами, П'ятову запропонують роботу в тренерському штабі на чолі з Патріком ван Леувеном у статусі тренера воротарів.

«Ми запрошуємо його приєднатись, бо для нас дуже важливі його знання, той досвід, який він має, його харизма. У нас дуже багато молодих футболістів, і його допомога дуже важлива для нас. Впевнений, що він нам допоможе», – сказав Палкін.

Що відомо про П'ятова

Протягом 15 років виступів у складі національної збірної України Андрій П'ятов зіграв 102 матчі (24 з них як капітан команди).

Як пише «Шахтар», Андрій П'ятов – рекордсмен серед воротарів за кількістю матчів у складі збірної України: від 2007 до 2022 року їх налічується 102. За цим показником він входить до пʼятірки найкращих гравців за всю історію національної команди. Також йому належить абсолютне досягнення за кількістю поєдинків без пропущених мʼячів – 47. За Андрієм і найбільш тривала суха серія в історії збірної – 752 хвилини у 2013 році. Має голкіпер іще одне цікаве досягнення: від червня 2012 до листопада 2014 року він 28 матчів поспіль виходив у стартовому складі і провів їх без замін.

11 червня 2022 року, відігравши «на нуль» проти Вірменії (3:0), Андрій П'ятов провів свій останній матч у складі національної збірної України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus