USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Легіон «Свобода Росії» за день завоював більше територій, ніж ПВК «Вагнер» за рік у Бахмуті, – ЗМІ

24 Травня 2023 16:39
Західні аналітики визнали прорив диверсійної групи в Білгородську область свідченням того, що російська лінія оборони вкрай вразлива, що є ще одним доказом, що Путін нездатний вести цю війну, оскільки від «грандіозного» плану «Київ за 3 дні» дійшли до того, що РФ не може захищати свої регіональні центри.

Як пише Bild, Легіон «Свобода Росії» за день завоював більше територій, ніж ПВК «Вагнер» за рік у Бахмуті.

Якщо Росія хоче підготуватися до відбиття подальших рейдів, їй доведеться вивести з України 60 тисяч вояк.

Також заяви кремлівських пропагандистів про «великі втрати» серед російських добровольців в Білгородській області є нашвидку зліпленим пропагандистським фейком.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, відповідаючи на питання щодо великих втрат серед російських повстанців.

«Що стосується втрат, ні, ця інформація не підтверджується, це на швидку руку зліплені пропагандистські фейки і не більше. Там було багато смішних речей – і генерал, який особисто керував «звільненням» вулиці, й інші кумедні моменти. Насправді рашистська пропаганда і рашистське ТБ «зламалися» від подій на Білгородщині, і не можуть внятно й правильно пояснити якісь ключові повідомлення для внутрішній аудиторії. І весь світ побачив, що на Росії розгортається справжнє внутрішнє російське протистояння між вільними людьми, громадянами, які хочуть жити в іншій країні, які засуджують злочини путіна, і власне злочинним режимом», – заявив Юсов.

Читати ще: ГУР прокоментувала події на Білгородщині: Це створення «смуги безпеки»

Британські аналітики повідомили, що у період з 19 до 22 травня 2023 року російські силові структури, ймовірно, вступили в зіткнення з партизанами принаймні в трьох місцях у Білгородській області. У відомстві відзначили, що російські антирежимні угруповання взяли на себе відповідальність за ці події.

«Найсерйозніший інцидент трапився в районі міста Грайворон. Окрім перестрілок зі стрілецької зброї, в районі інцидентів збільшилася кількість обстрілів з безпілотників і непрямих вогневих атак. Росія евакуювала кілька сіл і відправила до цього району додаткові сили безпеки», – йдеться у зведенні.

Читати ще: Влада РФ «терміново евакуювала» сховище ядерних боєприпасів у Білгородській області, – ГУР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus