USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лесю Українку вшановуватимуть не лише покладанням квітів?

24 Вересня 2015 17:32
Розробити Програму відзначення 145-річчя від дня народження Лесі Українки, здійснивши повне фінансування усіх культурно-мистецьких, освітніх, видавничих заходів, проектів пропонують у міськраді.

Як зазначила член депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, наступний рік знаменний тим, що культурна громадськість держави відзначатиме 145-річчя від дня народження Лесі Українки. Оскільки ця постать є моральним, духовним та культурним авторитетом нації, університетська спільнота робила клопотання у Кабмін та Верховну Раду ще 5 років тому, коли відзначали 140 річницю. На жаль, це лишилося поза увагою. Нині напрацювали нові пропозиції для Міносвіти, Кабміну та Верховної Ради, але без підтримки міської громади ці програми не матимуть повної сили. Ірина Констанкевич зауважила, що хотілося б, аби діяльність була скерована не лише у наукове річище, а до святкування долучилася б культурна та мистецька громада Луцька. Депутат повідомила, що, на жаль, науково-дослідний інститут Лесі Українки не фінансується вже впродовж двох років, немає жодної посади наукового співробітника цієї інституції. Для того, щоб ентузіазм не згас, з її слів, потрібна спільна із містом ініціатива.

Голова комісії Анатолій Пархом’юк зауважив, що програма відзначення заходів існує проте вона обмежена заходами, що часто відбуваються під кальку та обмежуються покладанням квітів та культурно-мистецькими годинами, хоча були дискусії щодо зміни підходу до процесу.

Члени комісії підтримали проект рішення «Про Програму відзначення 145-річчя від дня народження Лесі Українки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 24 Вересня 2015 21:54
Виходячи з оригіналів її документів (в музеї у всіх на очах. А чи хтось читав?!!), вона Леся Росіянка виходить, тому відносно моральності я б посперечався. А от якби дійсно змінили б щось в святкуваніі, а не за шаблонами, то можливо подивився би на це з іншої сторони, в межах здорового глузду, звичайно.
Лучанка Показати IP 25 Вересня 2015 07:24
Навіщо ті квіти, особливо паперові та пластмасові вінки? Це жах. Читайте вірші біля пам"ятників и не один день а весь рік. Приведіть у порядок музеї звозить туди школярів за гроші з бюджету міста. А то все як при радянський владі влаштовуєте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus