USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ляшко розповів, як у МОЗ рахують тих, хто одужав від COVID-19

8 Грудня 2020 18:36
Відповідно до стандартів надання медичної допомоги хворим при COVID-19 у МОЗ розроблено окремі критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування. Вони є також підставами для припинення самоізоляції.

Про це УНН розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Саме за цими критеріями людина й потрапляє в статистику МОЗ до переліку тих, хто вилікувався від коронавірусної хвороби.

Тож, достатньою умовою, щоб рахуватися здоровим, є, за словами Ляшка, «відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження».

Так само відсутність клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження також переводить пацієнта в категорію тих, хто вилікувався.

Проте все ще актуальним залишається підтвердження одужання від COVID-19 за допомогою одного негативного результату тестування методом ПЛР. При цьому, провідні епідеміологи наголошують, що ПЛР-тест ще довгий час показує позитивний результат на COVID-19 вже у здорової людини. Таким чином тест реагує на залишки РНК коронавірусу в організмі вже не заразної людини. Тому це робить ПЛР-тестування неефективним з епідеміологічної точки зору.

Нагадаємо, що новий український тест DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антиген виявляє COVID-19 за сім днів до появи перших симптомів. З його допомогою можна швидко виокремлювати та ізолювати заразних хворих, що необхідно для сповільнення пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus