USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ліга чемпіонів та інші єврокубки: коли відбудуться матчі*

28 Березня 2023 08:59
Перші етапи плей-оф міжнародних клубних футбольних змагань уже позаду. Ліга чемпіонів пройшла стадію 1/8 фіналу, а в ЛЄ та Лізі конференцій УЄФА перед нею також встигли відбутися ще й відбіркові стикові ігри. Надалі в кожному з турнірів продовжують брати участь по вісім команд, які зустрінуться у чвертьфіналах.

Жеребкування, призначене на 17 березня, розподілило клуби по парах, тож всі учасники вже знають своїх опонентів, з якими проведуть по дві гри. Лишається тільки нагадати, коли відбудуться вирішальні матчі Ліги чемпіонів та інших європейських кубків.

Календар ЛК та ЛЄ значно щільніший за ЛЧ: коли відбудуться ігри

Після проведення реформ та заснування Ліги конференцій календар «другорядних» турнірів виявився ще щільнішим, ніж був. Якщо раніше нерівність полягала лиш в тому, що ЛЧ мала два ігрові дні на тиждень (вівторок і середа), а ЛЄ – один (четвер), то тепер у головному єврокубку все так і лишилося, а в інших четвергових матчів стало ще більше через паралельні накладки. Календарем передбачені такі дати проведення змагань в ЛЧ:

1/4 фіналу – 11, 12, 18 та 19 квітня;

1/2 фіналу – 1, 10, 16 та 17 травня.

В ЛЄ та ЛК ігри пройдуть у наступні дні:

1/4 фіналу – 13 та 20 квітня;

1/2 фіналу – 11 та 18 травня.

Як можна побачити, у чвертьфіналах ЛЧ на день відбуватиметься лише два матчі, які не накладатимуться один на одного завдяки часовому розділенню. У півфіналах на кожну ігрову дату випаде тільки одна гра. За бажання вболівальники зможуть побачити кожен двобій.

А от у ЛЄ та ЛК матчі будуть перетинатися в часі. Таке «несправедливе» рішення є свідомим кроком УЄФА для максимізації аудиторії кожного матчу головного турніру. Адже призові фонди там значно більші, відповідно, і грошей на трансляціях ЛЧ треба заробити більше.

Ліга Європи фінішує першою, а Ліга чемпіонів – останньою

Фінальні поєдинки єврокубків рознесені в календарі не «за старшинством». Тому першою свій вирішальний матч проведе Ліга Європи. Він відбудеться 31 травня в угорському Будапешті, на стадіоні імені Ференца Пушкаша. Раніше ця арена вже приймала Суперкубок УЄФА 2020 та матчі Євро-2020.

Наступний за Лігою Європи – фінал Ліги конференцій, який відбудеться 7 червня. Місце його проведення – чеська Еден-арена, розташована в Празі. Стадіон відомий тим, що став першим «виборним» місцем проведення Суперкубка УЄФА у 2013 році. До того, з 1998 року, цей матч завжди проходив на арені Луї II в Монако.

Лігочемпіонський фінал стане вінцем єврокубкового сезону. Він пройде 10 червня в турецькому Стамбулі, на Олімпійському стадіоні імені Ататюрка. Вболівальники з досвідом назавжди запам’ятали цю арену в 2005 році, коли у драматичному фіналі ЛЧ Мілан втратив перемогу, виграючи 3:0 після першого тайму. Тоді Андрію Шевченку не вдалося ні забити з гри, ні реалізувати вирішальний пенальті, тому трофей дістався Ліверпулю.

Автор ua-football: Олександр РИЖЕНКОhttps://twitter.com/Theryzhenko
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus