USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікар – 17 тисяч, медсестра – 10. Які зарплати у працівників луцької «первинки»

19 Березня 2021 13:06
Після медичної реформи медичні заклади первинної ланки у Луцьку стали отримувати більше коштів, аніж надходило для них з медичної субвенції.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 19 березня.

Начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін розповів, що станом на 4 березня у луцьких центрах первинної медико-санітарної допомоги (колишні поліклініки) підписано 206,526 тисячі декларацій з сімейними лікарями. З його слів, після входження в реформу, місцева первинка стала краще фінансуватися

«Всі наші центри первинної медико-санітарної допомоги успішно увійшли в реформу, перейменувалися, реформувалися, отримали ліцензії. Всі заклади вже два роки успішно контрактуються з Національною службою здоров’я України і, відповідно, отримують кошти від НСЗУ. В 2019 році загальна сума, яка надійшла на первинку була 107,4 мільйона гривень, що втричі більше ніж коштів медичної субвенції, яка надійшла у 2018 році: тоді вона склала 33,7 мільйона гривень. Минулого року було ще більше коштів – 117,5 мільйона», - пояснив він.

7,7 мільйона гривень з цих коштів використали в минулому році на розвиток матеріально-технічної бази закладів, придбання спецавтомобілів, медичного обладнання. Також, каже Володимир Лотвін, збільшення надходжень дозволило й підняти заробітні плати медичним працівникам.

«Середня зарплата лікаря виросла з 6 тисяч до 17 тисяч, медсестри з 4,2 тисячі гривень до 10,6 тисячі гривень. Кошти НСЗУ дали змогу обладнати добре наші заклади, вдосконалити матеріально-технічну базу і створити гідні умови працівникам первинної ланки», - зазначив Володимир Лотвін.

Він також повідомив, що усі медичні працівники приєднаних громад уже перейшли працювати в міські ЦПМД, відповідно до того, який центр яку громаду має обслуговувати. Усі фельдшери, каже він, також залишилися працювати і нікого не скорочували. Деяким медикам у місцевих амбулаторія громад, щоправда, змінили графіки прийому.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А директор Показати IP 19 Березня 2021 13:12
189. Тисяч. Гривень.... І стало якось легше, що не євро.
РЕТРО Показати IP 19 Березня 2021 15:48
Реформа Супрун рулить добре для медиків. А вчителі ще чогось надіються чи як ?
Найвеличніший до РЕТРО Показати IP 19 Березня 2021 16:52
Ви зещастя вже наїлись? Тарифи зменшились, з/п виросли ? І вам ще Супрун в голові ... таких навіть не шкода.
Лучанка Показати IP 19 Березня 2021 15:54
Брехня!!! Про медсестер!!!!!!!!!!!!!! Платять не від мінімалки а від ставки!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus