USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лікар із Луцька разом зі спільниками допомагав чоловікам незаконно виїхати за кордон

1 Серпня 2022 17:00
Слідчі повідомили трьом жителям Луцька, серед яких – лікар Волинської обласної лікарні, про підозру у вчиненні організованою групою незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомили прокуратурі області.

За даними слідства, члени організованої групи з кінця березня 2022 року налагодили схему незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків шляхом підроблення документів щодо встановлення медичних діагнозів, які надавали право на виключення особи з числа військовозобов’язаних та виїзду за межі країни під час дії правового режиму воєнного стану.

Як повідомляє ГУНП у Волинській області, зловмисники у медичних закладах Волині виготовляли підроблені довідки про непридатність для проходження військової служби в ЗСУ військовозобов’язаним громадянам з метою їх подальшого безперешкодного перетину державного кордону України у воєнний час.

Тоді ж одного із фігурантів справи затримали на гарячому під час отримання неправомірної вигоди.
Під час досудового розслідування слідчі з'ясували, що організував злочинну діяльність 42-річний лучанин. Він підшукував військовозобов'язаних громадян України, які мають намір незаконно перетнути кордон та, користуючись власними знайомствами у різних установах, домовлявся про виключення їх з військового обліку осіб.

41-річний мешканець обласного центу забезпечував транспортування військовозобов'язаних громадян до лікарень та районного територіального центру комплектування і супроводжував їх там.

До протиправних дій вони долучили 48-річну лучанку, яка виготовляла документи із завідомо неправдивими діагнозами щодо стану здоров’я військовозобов'язаних громадян.

Свої послуги порушники оцінювали у близько 15 тисяч євро.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу і третьому підозрюваному.

Досудове розслідування триває.

Встановлюються інші факти злочинної діяльності членів організованої групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Серпня 2022 23:02
заведуть справу в давність і всіх відпустять - люди, які мають гроші за гратами у нас не сидять.
Василь Показати IP 2 Серпня 2022 08:38
Як завжди імен не має,чому не називають цих "героїв" ,щоб усі знали. Можливо осуд та зневага знайомих,сусідів теж допоможуть розпізнати - хто з тобою живе поруч...
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2022 00:15
Імена цих порушників не називать лише тому,що вся ця справа викачана з пальця або з повітря,та ніякої спец.операції не було.Спец.служби вигадують собі умовних ворогів та самі з ними боряться,наче той Дон Кіхот з вітряками.А потім,нагороджують себе новими званнями та регаліями.))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus