USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лікарі розповіли про стан виховательки та дитини, які вижили після падіння дерева в дитсадку

22 Жовтня 2021 17:34
У дитсадку Кременчука дерево привалило двох дітей та вихователя. Їх забрали до лікарні, але врятувати чотирирічну дівчинку не вдалось – вона померла.

Про це йдеться в ТСН.

Усе трапилося на прогуляноковому майданчику молодшої групи. Місце, де впало дерево, досі огороджено стрічкою. Було близько опівдня. Вихователі розповідають, що діти вже поверталися з прогулянки у групи і в цей час раптово налетів вітер. Його поривів не витримав каштан.

«Був раптовий порив вітру і в цей момент почувся тріск дерева і в час раптового пориву вітру впала частина дерева на дитячий майданчик. Внаслідок цього постраждала і наша вихователька, бо дерево впало на неї і разом з дитиною, з дівчинкою і хлопчиком, хлопчика зачепило гілками», – розповідає завідувачка дитсадка Галина Гладенька.

У п’ятирічного хлопчика закритий перелом правого стегна із зміщенням. Його повезли в травматологію. А от дівчинка була украй тяжка, її одразу забрали до реанімації.

«В реанімаційне відділення на апарт ШВЛ була підключена. Там відкрита черепно-мозкова травма, там забій головного мозку. Тобто там такі травми, які зовсім не сумісні із життям. Всі наші реанімаційні заходи їй продовжили життя, я так можу сказати, до сьогоднішнього ранку», – повідомила заступник головного лікаря Кременчуцької дитячої лікарні Ірина Роман.

«Розпочато кримінальне провадження за статтею 137 частиною 2 це неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що потягло тяжкі наслідки. За санкцією статті, за скоєне загрожує як обмеження волі від 3 до 5 років, так і позбавлення на той самий срок», – повідомили в поліції.

У дитячому садочку між тим запевняють, що це був нещасний випадок. Каштан не був аварійним і ніхто уявити не міг, що він може впасти. Твердять, перед навчальним роком і садок, і дерева на його території оглядала спеціальна комісія і підписала акт готовності до прийому дітей.

Потерпілого хлопчика уже прооперували. На лікарняному перебуває і вихователька, у неї забої. Життю обох нічого не загрожує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus