USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Лікарні і фахівці для якісної підготовки лікарів є», – проректор СНУ про медичний факультет

17 Лютого 2020 14:57
На Волині є увесь спектр лікарень і фахівців, необхідних для якісної підготовки лікарів, відтак Східноєвропейському національному університету потрібно скоординувати зусилля для створення повноцінного медичного факультету.

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі депутатів Луцької міської ради та керівництва СНУ.

Ректор СНУ Анатолій Цьось розповів, що якщо в університеті взялися реалізовувати підготовку медиків, то зроблять це добре.

«В минулому році до університету повернувся Пикалюк Василь Степанович – це провідний фахівець, доктор медичних наук, один з найкращих морфологів в Україні. Завдяки йому і колективу біологічного факультету в минулому році вдалося ліцензувати медичну спеціальність. В цьому році до нас повернувся Ульянов Вадим Олексійович – доктор медичних наук, професор. Він має унікальний аналітичний розум, досить чітко планує та працює ефективно для створення медичного факультету. Він сам є класичним медиком», – зауважив Анатолій Цьось.
Натомість проректор з науково-педагогiчної роботи та iнновацiй Вадим Ульянов звернув увагу на те, що нині всіх цікавить, яких фахівців СНУ випустить після шести курсів та якою буде якість навчання.

«Вся медична освіта побудована з двох частин: медико-біологічна частина та клінічна частина. Щодо медико-біологічної частини, то тут немає жодних питань, адже нині є надпотужний медико-біологічний факультет, який здатний забезпечувати половину предметів ліцензійного іспиту лікарів «Крок». Є потужні фізичний, хімічний, математичний факультети, які теж забезпечені і кадрами, і обладнанням для підготовки фахівців на перших трьох курсах», – поінформував Вадив Ульянов.
З його слів, на хімічному факультеті відкрили фармацевтичне відділення, яке готуватиме якісних фахівців.

«Що стосується клінічної частини, то на Волині є потужні обласна клінічна лікарня, онкодиспансер. Тобто увесь спектр лікарень і фахівців, необхідних для якісної підготовки лікарів, є в наявності. Університету потрібно лише скоординувати разом з владою, головними лікарями зусилля та створити повноцінний медичний факультет. Зараз університет докладає серйозних зусиль для ремонту приміщень, виділених для медичного факультету та їх якісного обладнання», – розповів Вадим Ульянов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2020 15:08
круто !!!
123 Показати IP 17 Лютого 2020 15:50
У нас же стільки медінститутів. Питання для чого ще той факультет??
Доктор Шацький 33 см Показати IP 17 Лютого 2020 16:01
А чи е запрос на фахiвцiв данного уровня подготовки в регiонi ? Те що на факультет полiзуть як таракани абiтурьенти сумнiву немае . Для кого тодi вiн потрiбен?
лучанка до Доктор Шацький 33 см Показати IP 17 Лютого 2020 16:54
В Луцьку сімейні лікарі та деякі інші вузькі- спеціалісти працюють у віці 60-70 років. Молодим напевно важко влаштуватись. Треба пробувати. Адже батьки утримують волинських студентів у Чернівцях, Львові, Дніпрі,Харкові та інших містах. Інститут культури( великий корпус), факультет географії напевно втрачають свій сенс.
Доктор Луцький 35см Показати IP 17 Лютого 2020 19:02
Буде у них лікуватись Цьось і Пикалюк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus