USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лікарні і школи Волині отримають німецьку «гуманітарку»

5 Серпня 2011 17:49
Волинські лікарні та школи безкоштовно отримають гуманітарну допомогу з Європи.

Як розповів під час прес-конференції 5 серпня президент благодійного фонду «Європейський вектор», депутат Луцької міськради Олександр Пиза, німецькі благодійники привезли на Волинь 10 тонн вантажу, загальна вартість якого 3 тисячі євро.

Серед «гуманітарки» – одяг, взуття, шкільні меблі, лікарняні ліжка, матраци, інвалідні візки тощо.

Розподілом гуманітарної допомоги на Волині займатиметься фонд «Європейський вектор», який власне співпрацює з німецькими благодійниками.

Пиза розповів, що значну частину медичних засобів цього разу швидше за все отримає Турійська районна лікарня. Решту медичного начиння розподілять між іншими медустановами області за підсумками перемовин з головними лікарями.

При розподілі «гуманітарки» більшу увагу звертатимуть на райони, а не на обласний центр, переконує Пиза і додає, що «Луцьк більше балуваний увагою благодійників».

«Ці медичні ліжка різної конфігурації. Такі ліжка на території СНД не виробляють. Вартість одного – 4-5 тисяч євро. При цьому вони майже нові, просто в німецьких лікарнях вже відслужили своє», – розповів він.

А представник організації «Конвойна група Вальдек-Франкенберг», виходець з України і нинішній німецький бізнесмен Олександр Гендлер запевнив, що «гуманітарка» безпечна.

«Весь вантаж оброблений необхідними засобами, як годиться. Приблизно 25-30% – це нові речі. Це речі, які або вийшли з моди, або люди віддали, які їх не носили», – сказав він.

«Я себе набагато краще відчуваю, коли можу допомагати, особливо своїм співвітчизникам», – додав Гендлер.

До всього, під час прес-конференції Пиза запевнив, що ця акція не є політичною, а виключно благодійною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Beautiful Days Показати IP 5 Серпня 2011 17:52
...А цікаво с-ки дійде до тих шкіл та лікарень тієї допомоги?:) Все що найгірше, бо "найбідніші" на верхах це розребуть як мед...
Александр Показати IP 6 Серпня 2011 08:40
Это сколько ж лет независимому государству уже?
Александр Показати IP 6 Серпня 2011 11:30
Модератору: почему нет моего поста? Или самому стыдно за такую новость? Но вектор европейский, конечно...
От ліжка Показати IP 6 Серпня 2011 12:59
При цьому майже нові, просто в німецьких лікарнях вже відслужили своє!!!», – автор просто смалить)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus