USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Лікуюся, а тут суд»: волинський військовий фігурує в справі про наркобізнес

3 Березня 2024 12:32
Виявили наркотиків на мільйон гривень. Нещодавно на Волині сталося гучне затримання. Правоохоронці кажуть, що викрили організовану групу, яка розповсюджувала психотропи. Як виявилось, серед фігурантів цієї історії і військовий, який нині на реабілітації.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Правоохоронці затримали ймовірного організатора наркобізнесу. Вилучили наркотиків майже на мільйон гривень. Мовляв, 48-річний житель Ковеля залучив до розповсюдження психотропів ще шістьох осіб.

Якщо вірити матеріалам справи – серед спільників і раніше судима жінка. У ймовірній причетності до цієї групи запідозрили і військового з Ковеля, який нині на реабілітації в Івано-Франківській області. Його захисниця каже, що чоловік свого часу отримав чимало військових нагород.

Читати ще: Спеціалізувались на канабісі, амфетаміні та субутексі: на Волині викрили злочинне угрупування з наркотиками на мільйон гривень

«Він є чинним військовослужбовцем та ветераном війни, учасником бойових дій із 2015 року. Брав участь у бойових діях під час повномасштабного російського вторгнення в Україну влітку 2022 року. Також Мороз має значну кількість державних відзнак. У тому числі відзнаку Президента України, – зауважила захисниця Наталія Кохан-Гнатюк. – Чоловік перебуває на стаціонарній програмі психосоціальної реабілітації від хімічної залежності. Рекомендований курс – від 6 місяців у закритому закладі».

Правоохоронці кажуть, що організатор наркобізнесу перевозив наркотики саме з Івано-Франківська.

«Частину наркотиків організатор замовляв у постачальників, а, наприклад, канабіс вирощував його 43-річний спільник. Ще один учасник злочинної групи, працюючи таксистом, здійснював доставку наркотиків клієнтам. Інша частина заборонених речовин реалізовувалася на території виправної колонії силами двох осіб, які відбувають там покарання. 13 лютого правоохоронці затримали організатора та так званого таксиста під час перевезення наркотиків з Івано-Франківська до Волинської області», – зазначили в Департаменті стратегічних розслідувань.
У судових матеріалах зазначено, що перевезли із м. Івано Франківськ до с. Гірка Полонка Луцького району з метою збуту 735 таблеток, у складі яких міститься наркотичний засіб, обіг якого обмежено, – «бупренорфін».

Читати ще: На Волині поліцейські офіцери затримали гастролерів із Львівщини з наркотиками

Як так сталось, що військовий Олександр опинився серед фігурантів провадження, чоловік поки не розказав.

«Давайте я обійдусь без коментарів, бо я і сам не знаю. Лікуюся, а тут суд», – відповів військовий.

Він припустив, що після війни подібних випадків може бути значно більше. Зараз Олександр на лікуванні під особистим зобов’язанням. Прокурор просив змінити запобіжний захід на тримання під вартою.

«У разі доведення його вини йому загрожує покарання на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна», – роз’яснив прокурор Олег Філончук.

Слідчий зауважив, що військовий обіцяє співпрацювати. Тому колегія апеляційних суддів залишила в силі особисте зобов’язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 4 Березня 2024 04:35
Президент підписав закон про медичний канабіс.. доки йде його "утряска", чому не продають імпортні аналоги ?..
Анонім Показати IP 4 Березня 2024 09:43
Тут зовсім інші "ліки" шановний, ті ще не легалізовані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus