USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лікування чи благоустрій: в міськраді посперечались через депутатський фонд

21 Лютого 2017 13:34
Депутати Луцької міської ради наполягають на тому, аби кошти, передбачені депутатським фондом, спрямовувати більше не на адресну допомогу, а з користю для більшої кількості лучан. Їх опоненти переконують, що залишати лучан у випадку тяжкої хвороби або лиха без фінансової допомоги теж неможна.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Депутат Андрій Козюра зауважив, що на кожного депутата виділяється 100 тисяч гривень так званого депутатського фонду. Ці кошти депутат може залучити, наприклад, для адресної допомоги містянам у випадку хвороби або надзвичайної ситуації, або в інших цілях.

Депутат Костянтин Петрочук зазначив, що така ситуація може тягнути за собою корупцію. Адже не завжди можна перевірити, чи дійсно людина потребує допомоги. Відтак, депутат запропонував виділяти кошти на таку допомогу не з фонду, а окремим рішенням сесії. А кошти з депутатського фонду залучати для благоустрою, ремонтів тощо.

Цю думку підтримав Микола Яручик, який зазначив, що кошти депутатського фонду можна використати з більшою доцільністю для містян: відремонтувати під’їзд, встановити дитячий майданчик тощо.

«Є ситуації, коли не рятує навіть 100 тисяч гривень. А є випадки, коли 500 гривень вирішує ситуацію – вчора до мене звернулась жінка, яка немає, приміром, що їсти через витрати на лікування», - зазначив депутат.

Начальник міського департаменту фінансів і бюджету Лілія Єлова запропонувала розробити спеціальне положення про виділення коштів, аби регламентувати максимально допустиму суму та цілі надання коштів. Мовляв, такої статті видатків як "депутатський фонд" просто не існує. Проте Андрій Козюра заперечив, заявивши, що в інших містах депутатські фонди працюють без жодних додаткових положень.

Козюра запропонував обмежити розмір одноразової сумою в 1 мінімальну заробітної плати, а обсяг допомоги не повинен перевищували 10% від загального розміру фонду. Члени профільної комісії підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
7777 Показати IP 21 Лютого 2017 14:05
Невже з Козюри будуть все-таки люди? Ну, подивимось-подивимось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus