USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ліки дають позитивну дію: викладачці Лесиного вишу потрібна допомога на лікування

25 Квітня 2024 08:59
Ось уже пів року викладачка філософії Волинського національного університету імені Лесі Українки Опейда Людмила Миколаївна проходить дороге лікування у Львові. У жінки діагностували захворювання печінки, через яке влітку минулого року лікарям довелося прооперувати пацієнтку. Хвороба не відступила повністю, і щоб зменшити її вплив на організм, потрібно лікуватися спеціальними препаратами.

За лікування пані Людмили взялися спеціалісти лікарні Святого Пантелеймона у Львові. А в рамках програми підтримки пацієнтів «З надією в майбутнє» були доступні необхідні препарати. Перші п’ять курсів лікування Людмила пройшла повноцінно двома препаратами, але зараз у зв’язку з нестачею коштів лікарі зголосилися давати пацієнтці лише один препарат «Авастин». Але з 1 березня 2024 року «Авастин» було виключено з проєкту підтримки пацієнтів і він з’явився у аптеках, проте тепер став дорожчим – з 37,800 за одну ампулу ціна зросла до 53 000 тисяч, на один курс потрібно дві такі ампули.

«Перший курс лікування у мене був 22 листопада, другий 15 грудня, а третій 5 січня. Це ті три рази, які мені допомогли. Після цих курсів мені провели КТ і сказали, що ліки досить добре подіяли, ділянки вогнищ в печінці зменшилися й трішки зарубцювалися. Після цього я вже зраділа, що є така позитивна динаміка, і думала, що вже можна зробити перерву, але лікарі мені сказали не затягувати дуже довго, а продовжувати в цьому ж темпі», – поділилася пані Людмила.

Після п‘яти повноцінних курсів Людмила Миколаївна завдяки допомозі друзів та родини пройшла ще один курс крапельниць одним препаратом – «Авастином», а потрібно ще два.

Найбільшою підтримкою для Людмили є її син Артур, до допомоги долучилися і подруги жінки, які також доклали неабияких зусиль, щоб зібрати кошти на лікування. Та все ж та сума, яку потрібно платити за ліки, є непідйомною для родини.

Зараз основна мета – завершити ці курси лікування, щоб найближчим часом не лікуватися, каже жінка. А ще пані Людмила мріє, щоб філософія набувала популярності у студентів, адже це світоглядна освіта, і щоб цей предмет читали на всіх факультетах.

Тож тепер на Людмилу Миколаївну чекають ще два курси лікування – 14 травня та 4 червня. А щоб це стало можливим, потрібно об’єднати наші зусилля.

Допомогти Людмилі Миколаївні можна за реквізитами:

4149 4993 4623 9377 (ПриватБанк)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus