USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ліки, медичне обладнання, засоби гігієни та продукти: з Німеччини до Луцька відправили 20 тонн гуманітарної допомоги

30 Квітня 2022 16:36
Голова благодійного фонду «Турбота Про» Андрій Ковальчук та представник Волинської обласної ради, довірена особа голови з гуманітарних питань Олександр Кулаков відвідали з робочим візитом Німеччину.

Під час поїздки вдалося налагодити співпрацю з волонтерським центром м. Гамбург «ASB Ortsverband Hamburg-Mitte e.V.» та громадською організацією «Feine Ukraine – Verien der deutsch-ukrainischen Zusammenarbeit», співзасновниками якої, до слова, є представники української діаспори в Гамбурзі.

«Німці – народ дуже послідовний та виважений. Працювати з ними в режимі телефона надзвичайно складно. Власне тому і було прийнято рішення особисто зустрітися і мати чітке розуміння, як вибудовувати наші подальші спільні дії», – розповідає голова фонду Андрій Ковальчук

Волиняни оглянули склади з гуманітарною допомогою, ознайомилися з роботою організації та отримали від німецьких колег двадцятитонний вантаж з медикаментами і медичним обладнанням, засобами гігієни, продуктами харчування тощо. Вдалося також домовитися за наступні поставки.

До слова, знайти вантажівку і кошти на оплату пального, волонтерам допомагали очільниця Всеукраїнського жіночого руху «ЗА Майбутнє», відомий волонтер Ірина Суслова та голова Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом», депутатка Луцької міської ради Катерина Шкльода.

«Дуже тішить той факт, що чимало волонтерів сьогодні змогли швидко згуртуватися та продуктивно взаємодіяти. Цей випадок не став виключенням: є спільна робота, відповідно є і чудовий спільний результат! Адже, об‘єднавши зусилля, нам вдалося доставити в Україну надзвичайно важливий гуманітарний вантаж. Дякуємо за допомогу нашим друзям в Німеччині та всім, хто долучився!» – зазначає Олександр Кулаков.
Майже відразу після того, як вантажівка вирушила до Луцька, волонтери попрямували ще до одного німецького міста Реда-Віденбрюкк.

Земля Реда-Віденбрюкк є розвиненим регіоном Німеччини з точки зору бізнесу. Саме тут зосереджені відомі світові корпорації, такі як виробник побутової техніки Miele та найбільша німецька компанія з переробки м‘яса Tönnies Holding Aps & Co.

«Ми зустрілися з представниками української діаспори в Реда-Віденбрюкк, обговорили спільні подальші дії. Наші друзі з Німеччини домовилися навіть за аудієнцію в бургомістра. Сподіваємося, що така співпраця буде корисною як для нашого регіону, так і для України в цілому», – розповів Олександр Кулаков.

Волонтери вказали на проблему різкого скорочення поставок гуманітарної допомоги, тому сьогодні важливо постійно працювати над пошуком нових донаторів для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 30 Квітня 2022 17:55
Головне, щоб ця допомога не потрапила в руки ділкам гандона і місцевого мародера ярмольського.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus