USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лісів на Волині побільшало на 20 мільйонів дерев

24 Квітня 2009 15:29
У Волинській області цьогоріч посаджено приблизно 2000 гектарів лісових угідь. Про це 24 квітня інформують «Волинські Новини».
 
Успішною назвав Всеукраїнську акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках», що відбувалася з 21 березня (Всесвітнього дня лісівництва) до 18 квітня (Дня довкілля), начальник управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. За повідомленням прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, в області побільшало на 20 мільйонів дерев. Посаджено приблизно 2000 гектарів лісових угідь, із них 400 гектарів – нових лісів. 
 
Лідерами у цій справі стали лісівники ДП «Камінь-Каширське ЛМГ», «Маневицьке ЛМГ», «Городоцьке ЛГ». Нових лісів найбільше посадили у Володимир-Волинському, Турійському та Ківерцівському лісгоспах. Долею волинських лісів переймалися обласна і районні держадміністрації,  обласна і  районні ради, народні депутати місцевих, районних, обласної і верховної рад різних скликань і від різних політичних партій, журналісти, школярі і, звичайно ж, лісівники. Останні заздалегідь підготували площі, виростили саджанці сосни, дуба, ялини, вільхи, клена, липи, лісової яблуні, груші, ясеня, інших дерев та кущів.
 
Довідково:
 
До 2040 року ліси мають становити 36% території Волинської області. Таке завдання поставив перед лісівниками президент України Віктор Ющенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus