USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – найдорожчий хліб в Україні

27 Березня 2014 12:30
Ціни на соціальні сорти хліба значно вищі на Волині, ніж в інших областях України, навіть, дорожче ніж у містах-мільйонниках.

Про це інформували під час наради голови ОДА Григорія Пустовіта з керівниками хлібопекарських, зернопереробних та торгівельних підприємств щодо стабілізації ситуації на ринку хліба і хлібобулочних виробів сьогодні, 27-го березня.

За станом на 20 березня, згідно з офіційною статистикою Міністерства економічного розвитку і торгівлі України ціни на житній хліб на Волині - 5.19 гривні, в Тернопільській області - 5.11 гривні, в Одеській - 4.48 гривні, у містах Львів - 4.69 гривні, у Кіровограді - 4.40 гривні.

«Виникає питання, коли різниця може бути 79 копійок за кілограм, невже там інші умови, інша ціна на пальне, борошно!?», - звернувся до хлібопеків Григорій Пустовіт.

Голова правління ПАТ «Теремно хліб» Андрій Тищенко сказав, що їхнє підприємство зараз розглядає питання щодо зниження ціни на соціальні сорти хліба, однак, таке рішення ще не прийняли.

«Тут сказали, що ми підвищуємо ціни, такі погані, але ніхто не каже про те, що торік ми виплатили 14 мільйонів гривень зарплати, з цієї суми до бюджету перерахували більше 5 мільйонів гривень податків, створили 40 нових робочих місць», - наголосив Андрій Тищенко.

На це йому відповіли, що «Теремно хліб» - монополіст в обласному центрі й прилеглих районів, тому підприємство не повинно використовувати цю ситуацію на власний розсуд.

Висловити свою позицію з приводу ціноутворення на хліб і хлібобулочні вироби запросили й директора ПрАТ «Ковельський хлібокомбінат», однак він проігнорував засідання.

Загалом на Волині є 60 виробників хліба.

Під час засідання виступали представники різних організацій та структур, розповідали про свою роботу, однак, чому на Волині ціна на хліб вища, ніж в інших областях – ніхто чіткої відповіді не дав.

Потому зачитали Меморандум порозуміння між органами виконавчої влади, виробниками хлібобулочних виробів і закладами мережевої торгівлі. Згідно з ним виробники хліба мають повернутися до попередньої ціни на хліб і хлібобулочні вироби.

Документ погодили всі учасники наради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
мв Показати IP 27 Березня 2014 13:53
а ще ліки по аптеках.... пролюструйте і побачите... ціни до майдану приміром каплі делуфен 80 грн. а на сьогодні 119 грн... Слабо ??
Волинянин Показати IP 27 Березня 2014 13:56
Якщо Юля, Турчинов і Федорчук (бувші КОМУНЯКИ) призначають найнепрофесійнішого голову Волинського ОДА, то це не тільки партноменклатура і недолугість, а й ЗЛОЧИН проти Волинян! За це треба притягнути до СУДУ Турчинова і Пустовіта. А як же інакше? Мовчати? Ну мовчіть, терпіть і нічого не дочекаєтеся...
Нема сили Показати IP 27 Березня 2014 16:05
Цитрамон, який приймаємо щодня з 2.70-2.80 грн. піднявся до 4.00 грн. у моменті. Це просто страх. А я мушу приймати дві таблетки зразу, бо одна не допомогає. І вони біженців приймають. Ми самі скоро будемо біженцями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus