USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лісові пожежі на Луганщині: біля КПВВ «Станиця Луганська» знищено 2 будівлі

1 Жовтня 2020 19:05
На Луганщині вирують масштабні лісові пожежі. Вогонь добрався вже до замінованого узбіччя біля КПВВ «Станиця Луганська» та знищив дві будівлі. Через загрозу пункт пропуску закрили, людей відвели в безпечне місце.

Про це повідомляє 24 канал.

Рятувальники гасили осередки займання у сервісній зоні на вхідному напрямку КПВВ. Наразі вогонь звідти дещо відступив, однак навколо ще є осередки займання. У Держприкордонслужбі повідомили, що вогнеборці та прикордонники роблять все, аби вогонь не перекинувся на об’єкти, котрі розташовані безпосередньо у КПВВ «Станиця-Луганська».

За даними українських прикордонників, на КПВВ уже частково пошкоджено елементи інфраструктури. Через сильний вітер, пояснили у райдержадміністрації, вогонь стрімко поширюється в районі лінії фронту. Через небезпеку КПВВ «Станиця Луганська» припинив роботу. Усі прикордонні наряди також відведені з території КПВВ, окрім наряду прикриття.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко розповів, що вогонь дещо відступив, але його осередки залишаються й досі навколо КПВВ. І додав, що наразі на інших напрямках пунктів в’їзду-виїзду не спостерігаються небезпечні ситуації, пов’язані з пожежами.

Він також відзначив, що відразу, як були зафіксовані осередки вогню і КПВВ тимчасово припинив роботу, людей, які планували перетнути лінію розмежування, одразу відвели в безпечні місця. Також були відведені окремі співробітники.

«Водночас частина прикордонників залишались на місцях як для прикриття цього напрямку, так і для спостереження за ситуацією. Коли прибули пожежники, разом з ними долали наслідки», – прокоментував Андрій Демченко.

Він наголосив, що людей не залишали в так званій сірій зоні. «Якщо люди прибудуть з окупованих територій, то ми зробимо все можливе, аби їх також відвести у безпечне місце і не покинути напризволяще в сірій зоні», – зауважив він.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що відразу після повної ліквідації пожежі на КПВВ «Станиця Луганська» почнеться відновлення інфраструктури. Відповідне доручення вже дав Володимир Зеленський.

«Коли повністю ліквідують пожежу, негайно почнеться відновлення всієї інфраструктури. Пропускний пункт стане ще більш сучасним і зручним для громадян, ніж був. Таке завдання поставив президент України», – сказав Єрмак у коментарі Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, масштабні лісові пожежі спалахнули на Луганщині 30 вересня. Наразі полум’я охопило площу близько 10 тисяч гектарів. Жертвами стихії уже стали 9 осіб, ще понад 10 потрапили до лікарні.

З вогнем борються близько 1 200 осіб, залучено дві сотні одиниць техніки та авіацію.

Поліція за фактом пожеж порушила 7 кримінальних проваджень.

Не виключають, що причиною пожеж може бути підпал, а в штабі ООС вважають, що вогонь спалахнув через обстріл бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus