USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Літак НАТО C-130 приземлився в Харкові

8 Серпня 2014 22:33
Незвичайне видовище здивувало у пятницю, 8 серпня, жителів українського Харкова. На посадку у місцевому аеропорту зайшов величезний військово-транспортний літак НАТО C-130 Hercules.

Він доставив української армії необхідне нелетальне військове спорядження на загальну суму майже $4,5 мільйона передає «Інтерфакс-Україна».

З'ясувалося, що військовий борт прибув з Канади, а про його вантаж на своєму офіційному сайті розповів прем'єр-міністр цієї країни Стівен Харпер.

«Відповідь Канади на російську мілітаристську експансію в східних регіонах України була швидкою, однозначною і цілеспрямованою», - заявив Стівен Харпер і додав: «Відповідно до наших цінностей і принципів, якими дорожать усі канадці, я пишаюся тією важливою роллю, яку ми прийняли на себе в міжнародному співтоваристві, виступивши проти російської агресії шляхом накладення санкцій на агресора і підтримки української економіки. Сьогодні літак C-130 Збройних сил Канади вилетів з бази в Трентоні, щоб доставити в Україну військове устаткування та обладнання, які допоможуть армії захищати від російської агресії свій східний кордон».


Зі слів Стівена Харпера, мова - про постачання військового вантажу нелетальної дії. Вантажем літака є захисні шоломи, тактичні окуляри, бронежилети, спальні мішки, намети, індивідуальні аптечки.

Це, на думку канадського прем'єра, допоможе українським військовим зберегти свої життя і здоров'я.

Нагадаємо, у четвер, 7 серпня, до Києва з офіційним візитом прибув Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. Він провів офіційні зустрічі з президентом України Петром Порошенком та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Згідно з підсумками переговорів Андрес Фог Расмуссен виступив з офіційною заявою, в якій ще раз закликав президента Росії Володимира Путіна відмовитися від агресивних планів щодо України і припинити підтримувати терористів поставками озброєнь і свіжих загонів бойовиків.

Генеральний секретар підкреслив, що НАТО і далі буде допомагати Україні у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність.

Також Андерс Фог Расмуссен нагадав, що Північноатлантичний альянс «поважає український закон, де обговорено позаблоковий статус держави, але двері в НАТО залишаються для України відкритими, і, якщо її законодавство буде змінено, Альянс поважатиме і це рішення».

Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко запевнив Андерса Фог Расмуссена, що після початку російської агресії кількість громадян, охочих повноправного вступу країни в НАТО, різко зросла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 22:35
И Бука не испугались? А может оттого не испугались, что знают - нет никакого Бука?
102 до Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 07:23
Що кацапи вже обкакалися? Штани поміняли? Чи вони в памперсах?!
примітка до 102 Показати IP 9 Серпня 2014 07:35
За однією із версій, кацап походить від виразу «как цап»... 2) слово «кацап» — тюркського походження, і походить від арабського слова «касаб» (qassab), що означає «живодер», або «м'ясник»
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 22:38
коментар було видалено
Церковна миша Показати IP 8 Серпня 2014 22:44
А що було офіційне соцопитування чи можливо референдум щодо вступу України до НАТО, результати якого дають можливість Порошенку робити заяви стосовно зростання в Україні прихильників вступу до цієї організації?
1234 до Церковна миша Показати IP 8 Серпня 2014 23:05
Почемучка, читай уважно в інтернеті все написано ,ні про який вступ в НАТО мова не йде ,грамотійко .
Церковна миша до 1234 Показати IP 8 Серпня 2014 23:27
Робим глибокий вдих, видих. Ще раз уважно читаємо останній абзац статті. Перечитуємо його ще раз щоб вловити зміст. П"ємо філіжанку кави і в той же час дуже сильно напружуємо сіру речовину головного мозку роздумуючи над філософським змістом цього абзацу. Лише потім іще раз перечитуємо мій попередній коментар, а потім свою відповідь. І нарешті робимо висновок щодо доречності своєї відповіді на мій пост.
Ніка до Церковна миша Показати IP 9 Серпня 2014 00:36
У липні вступ до НАТО підтримували 44% українців, на Галичині - 88%. Соціологічні опитування проводила група "Рейтинг"
Церковна миша до Ніка Показати IP 9 Серпня 2014 09:35
На жаль, якби Вам цього не хотілось, проте Галичина не вся Україна. Навіть не найбільший регіон. Галичина не може вирішувати за всю країну. 44% з якої соціальної групи опитувалось і скільки чоловік?
Анонім до Церковна миша Показати IP 9 Серпня 2014 07:27
МИШЕЙ НІХТО І ПИТАТИ НЕ БУДЕ. Так що, розслабся. Українці - за. Скільки можна кацапам (цій ОРДІ) самостійно протистояти?
Церковна миша до Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 09:44
А кого будуть питати? Вас? Які це українці за? Чи по-вашому тільки ті що за і є українцями? У Вас з головою все в порядку? Ваш коментар не просто пахне, а смердить самі знаєте чим. Ви ще скажіть Україна - для українців і побачите наскільки толерантна Європа чи багатонаціональна Америка буде Вам допомагати. Вступ до НАТО в сьогоднішній ситуації означає неминучу війну з Росією на нашій території і тільки впертий сліпий баран може цього не розуміти.
кiт Показати IP 9 Серпня 2014 00:33
коментар було видалено
кiт Показати IP 9 Серпня 2014 00:46
коментар було видалено
Ивасык Тэлесык Показати IP 9 Серпня 2014 00:55
C-130 Hercules - годы производства с мая 1959 :))) Кусок ржавого гомна!
Анонім до Ивасык Тэлесык Показати IP 9 Серпня 2014 00:57
То е велыка честь для украины, приймати литак такого высоко кляссу...
0_o до Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 09:27
А нічого що це ТРАНСПОРТНИЙ літак який мав просто перевезти груз і він просто чудово виконує цю задачу ? По такому принципу ти не користуйся виделками адже їх придумали в 9му столітті
віра Показати IP 9 Серпня 2014 06:26
Чуете, тролі с.ні, може рваніть на рашинські сайти і розкажіть, яке все класне російське і не забудьту похвалити свого путіна!
Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 09:49
А може не Ви будете вирішувати що кому робити і як кому думати?
Лучанка Показати IP 9 Серпня 2014 14:11
ДЯКУЄМО КАНАДІ!!! ДЯКУЄМО! І ПРОСИМО, НАВІТЬ, ВИМАГАЄМО ВІД США такої техніки!!! Кандці, діаспоро, дякуємо,що дбаєте про тих хто гине від диявола там на Сході УКРАЇНИ!!! ЩЕ БОМБУ НА КРИМ КИНУТИ І ВСЕ, РАЙ НАСТАНЕ+ НА ПУТІНА! І ТОДІ війни призупиняться!!! Коли вже того Путіна знищать???!!! Мене це цікавить,невже такий "цабе"?! Хусейна знайшли, а цей що???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus