USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Літак з евакуйованими з Китаю українцями приземлився в Борисполі. Наживо

20 Лютого 2020 09:46
Літак з евакуйованими з міста-епіцентру коронавірусу Уханя зранку 20 лютого приземлився в аеропорту «Бориспіль», після того як намотав понад десять кіл на Харківською областю.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на flightradar24.

На українській землі літак повинен був приземлитися 20 лютого о 08:05, однак спочатку прямував у напрямку Харкова, кружляв по колу у Харківській області, а потім взяв напрямок до Борисполя. Врешті авіалайнер SkyUp рейсу PQ 7302 о 9:36 здіснив успішне приземлення в аеропорту «Бориспіль».

Як повідомили у пресслужбі МВС, літак із евакуйованими з Китаю громаяднами України та інших держав приземлився у аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, звідки вирушить у Харків.

"Літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився у аеропорту "Бориспіль" на дозаправку. Там він дозаправиться пальним і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після прибуття всі особи, що перебувають на борту літака, пройдуть належний прикордонний контроль із дотриманнням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньоі організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні летовища.
З Уханя до України прибули 73 людини. Китайські медики не дозволили піднятися на борт літака, який проводить евакуацію в Україну з Уханя, де спалахнув коронавірус, чотирьом громадянам. Це, зокрема, троє українців та одна іноземка.

Спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн. Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.

Всесвітня організація охорони здоров’я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю – COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.

Перша вакцина від цього типу коронавірусу з’явиться не раніше, ніж через півтора року.

Відомо, що вірус може передався і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Послухам Показати IP 20 Лютого 2020 10:27
Вірус розпочався не на ринку, а в лабораторії Уханя, куди він успішно прибув з лабораторії Канади. Інкубаційний період на даний час становить 42 дні і не факт що він може бути більшим. Цікаво що чекає країну де немає жодного боксу, ліків та спеціалістів-вірусологів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus