USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Літературна вітальня»: у Луцьку нагородили юних літераторів

17 Листопада 2023 22:45
У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків з ініціативи Волинської обласної Малої академії наук відбулась святкова «Літературна вітальня».

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, народна депутатка України Ірина Констанкевич, директорка Центру позашкільної освіти, депутатка облради Оксана Філіпчук, проректорка ВНУ ім. Лесі Українки Наталія Благовірна, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, а також членкиня Національної спілки письменників України Ніна Горик.

Під час заходу заслужені нагороди отримали переможці обласного конкурсу юних літераторів Волині, в якому взяли участь близько трьох сотень школярів з майже усіх громад області. 70 з них визнано переможцями у номінаціях: «Проза», «Поезія», «Казка» і «Журналістика».
«Наш щорічний обласний конкурс юних літераторів Волині дає можливість натрапити на золоті зерна дитячого художнього мислення. Цьогоріч він був особливим. Діти писали про війну, про те, що вони відчувають і що їм болить. У поетичних рядках – відгомін страждань і тривог, гіркота розлуки з рідним краєм і захоплення мужністю наших захисників, любов до рідних людей. Але у кожному творі є надія та віра у перемогу», – наголосила директорка обласної МАН Тетяна Михалюк.

Під час літературної вітальні також відбулась презентація збірки «Слова стікали по щоках», до якої увійшли кращі твори юних літераторів – переможців конкурсу.

«Я уже мав нагоду ознайомитись із цією книгою. Це не просто збірка талановитих творів, в нинішніх умовах – це направду боєкомплект, адже події, які відбуваються сьогодні в країні, – це в тому числі і війна за цінності. І такою найбільшою цінністю у нас, українців, є наша мова. Тому ваш вклад у перемогу є надзвичайно великим і важливим, – запевнив перший заступник голови облради Юрій Поліщук, звертаючись до талановитої молоді. – Ви є продовжувачами наших славних поетів та письменників, починаючи від великого Кобзаря і закінчуючи видатними сучасниками. Ця збірка також свідчить, що у наших навчальних закладах і громадах формуються літературні школи завдяки педагогам, які працюють з юними літераторами та намагаються у повній мірі розкрити їх таланти. Хочу також подякувати Малій академії наук, адже залучити таку велику кількість дітей до участі у конкурсі – це надзвичайно важливо. А нашим юним літераторам бажаю не зупинятися на досягнутому, розвивати свої таланти, бо завдяки і вашому слову українська перемога буде неодмінно».

Переможці конкурсу прочитали на загал свої вірші та поспілкувалиися на мистецькі теми під час поетичних майстер-класів і тренінгів, а педагоги взяли участь у семінарі: «Розвиток творчих здібностей юних літераторів: фактори і чинники».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus