USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Літнім» звичкам лучани не зраджують

6 Липня 2012 16:27
Цього року лучани традиційно надають перевагу літньому відпочинку в Єгипті, Туреччині та Болгарії.

Про це у коментарі «ВН» розповів директор однієї з луцьких туристичних агенцій Богдан Климчук.

Останнім часом українські ЗМІ рясніють повідомленнями про спрощення візового режиму українцям світовими «країнами-курортами». Зокрема, протягом усього літа туристи зможуть відвідувати Єгипет, не сплачуючи при цьому візового збору. У паспорти будуть ставити лише штамп про в’їзд.

Також із 1 серпня українці зможуть безперешкодно їздити ще й до Туреччини, адже Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко розповів, що МЗС вдалося максимально прискорити процедуру обміну нотами з Туреччиною.

Окрім того, ще з весни протягом року призупинила візовий режим для українців і Македонія. Тим же порадувала ще одна балканська країна – з 1 квітня і до кінця жовтня візу не треба відкривати, щоб поїхати до Хорватії.

Для любителів відпочити «за океаном» з 25 травня без віз пропонують відвідати Панаму – тепер по прильоті до цієї країни не вимагається оформлення «Туристичної картки» вартістю 50 доларів США, як це було раніше.

Однак, директор однієї з туристичних фірм Луцька Богдан Климчук зазначив, що такі заходи на вартість відпочинку за кордоном не вплинули. Та це не перешкоджає українцям відвідувати «пляжні» країни. Так, традиційно для літнього відпочинку лучани обирають курорти Єгипту, Туреччини та Болгарії.

Зокрема, позасмагати удвох на шезлонгах хорошого готелю у Туреччині вдасться приблизно за 1100-1200 доларів США. «Туреччина цього року значно подорожчала», ‒ коментує Климчук.

А от Болгарія підготувала для українських відпочивальників неприємний сюрприз. Саме у розпал сезону, з 6 липня, замість звичних 35 болгарська віза коштуватиме 57 євро. На подорожчання нібито вплинуло відкриття візового центру консульства Болгарії.

Щодо Македонії і Хорватії, Климчук зазначив, що лучани зможуть там відпочити, заплативши від 800 доларів США на двох.

Тенденційним серед лучан не назвеш літній відпочинок у Греції та Іспанії. «За ці гроші можна краще відпочити у Болгарії», ‒ додав Богдан Климчук. Хоча, незабаром можна сподіватися на здешевлення путівок у Грецію. Так, Міністр культури та туризму Греції Павлос Геруланос розповів, що наполягатиме на скасуванні візового режиму для туристів з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Туристка Показати IP 6 Липня 2012 21:41
Этот Богдан Климчук- аферист еще тот! Село гороховское, сам-то, кроме, турецких пляжей и Карпат где-нибудь бывал, говоря о Испании?!
бугага до Туристка Показати IP 7 Липня 2012 23:10
бував. на заробітках, як і 3-5 млн. українців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus