USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Любомльський профліцей хочуть приєднати до Шацького коледжу

16 Листопада 2021 13:48
Депутати й керівництво облради невдоволені станом справ у Любомльському професійному ліцеї.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у обласній раді.

Зокрема, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради – керуючий справами Дмитро Дубняк повідомив, що відсоток працевлаштування випускників ліцею надзвичайно низький і складає 45%.Тож з часом постане питання реформування закладу.

«Ми чекаємо коли Міністерство освіти передасть цей заклад і ми його приєднаємо до Шацького лісового коледжу. Заклад розташований в центрі міста, там можуть вчитися діти з Шацької громади, Вишнівської громади, Головненської громади і інших. Є перспектива цього закладу але не при цьому керівникові», – заявив він.

Серед претензій до керівника ліцею Володимира Дудка – неналежний стан навчальних корпусів, проживання сторонніх осіб у гуртожитку, неспроможність наповнити спеціальний фонд закладу.

Володимир Дудко апелював: ремонти учні на виробничих практиках роблять поступово, а ліцей – неприбутковий заклад. Що ж до низького відсотку працевлаштування, то, каже він, випускників не можуть змусити йти на роботу до того чи іншого роботодавця. Натомість учні після закінчення навчання воліють виїжджати за кордон.

Зрештою для того аби приєднати Любомльський ліцей до Шацького коледжу треба вирішити питання з власністю. Нині власником всіх закладів профтехосвіти досі залишається Міністерство освіти, документи роками лежать на погодженні в МОН.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хазяї, блд Показати IP 16 Листопада 2021 14:21
Вже передали санаторій в Згоранах сім'ї д..ілів...
Любомльчанка Показати IP 24 Листопада 2021 16:19
А може, шановні панове "Депутати й керівництво ВОЛИНСЬКОЇ облради" нададуть повну та вичерпну інформацію ( з наданням копій документів) про те, що Вони вже встигли "зробити" для цього навчального закладу, та і інших навчальних закладів області також) окрім, як тотального урізування найнеобхіднішого фінансування ( що можна простежити по роках, наприклад починаючи від 2010 і по 2021 ) , зменшення розміру надбавок за престижність праці педагогічним працівникам? А редакція ВОЛИНСЬКИХ НОВИН ТАК САМО ОПЕРАТИВНО ТАКУ ЦІКАВУ ІНФОРМАЦІЮ ОПРИЛЮДНИТЬ? Адже, є прописаний у Конституції України обовязок влади забезпечити умови на гідне життя у всіх громадян України і у вельмишановних "Депутатів й керівництво облради" надавати є обовязок надавати належні кошти на утримання і цього закладу, а також, дбати про рівень працевлаштування випускників не тільки цього навчального закладу. Студенти з допломами магістрів їдуть за кордон, працюють прибиральниками та доглядальниками, бо засілі у теплих кабінетах " "Депутати й керівництво облради"" плідно працюють над тим, щоб вони випадково не надумали вернутися назад, бо молодь тут НЕ ПОТРІБНА. І ці діти, яки отримали два -три дипломи пакують сумку і стають заробітчанами за кордоном, де навіть на посаді прибиральника вони отримують більше коштів, ніж у нас, в Україна, працюючи на посаді наприклад, викладача такого могутнього профліцею. Такими темпами скоро зробимо винного і завідувача дошкільного навчлаьного закладу у тому, що його "ВИПУСКНИКИ" не працевлаштовані належно. Можливо "редакції ВН та пані Юлій Малєєвій варто показати повну статистичну картину усіх без виключення навчальних закладів України у розрізі працевлаштування їхнів випускників (хоча, що нового вони нам можуть сказати). На заробітки змушені виїхати не лише випускники Любомльського професійного ліцею, а і інших ВНЗ, а тому, що шановні "Депутати й керівництво облради" нічого не зробили(ПО МЕНШІЙ МІРІ НЕ ПОВІДОМИЛИ ПРО ЦЕ У ВІДКРИТОМУ ДОСТУПІ) для створення нових робочих місць на території Волинської області, де можна було працювати не за "ГІДНУ СЛІЗ МІНІМАЛЬНУ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ!!!!!, а хоча би за таку заробітну плату, яка дала б можливість утримувати родини. Ті "панове...."сидівши в теплих кабінетах та живучи явно не на 6300 гривень дуже далекі від реальних проблем профтехосвіти і здатні лише висловлювати по замовленню "ГЛИБОКЕ" невдоволення. Державна проблема низьких офіційних заробітних плат в Україні в цілому та по регіонах, знайшла винуватця цього процесу в особі Любомльського професійного ліцею. От як приєднають ліцей до могутнього Шацького коледжу(про працевлаштування випусників якого скромно ВН чомусь промовчали), ото піде ріст заробітних плат у Волинській області і потягнуться на нашу багату Волинь заробітчани з усього світу., Сумно що таке відбувається, а ще сумніше, що обєктивне висвітлення цього процесу відсутнє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus