USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Любов до Шевченка більша, ніж страх перед коронавірусом: лучани вшанували Кобзаря. Фото

10 Березня 2020 14:52
159 років тому помер відомий український поет, пророк українського народу Тарас Шевченко. На територїі усієї України та й не тільки поблизу монументів поету збираються люди, аби віддати шану великому українцю, не оминули цю дату і лучани, які зібралися поблизу пам’ятника великому Кобзарю.

Панахида та покладання квітів до підніжжя пам’ятника відбулися 10 березня.

Аби віддати шану великому українцеві, прийшли представники міської та обласної влади, творча інтелігенція, студентство та представники громадськості.
Впродовж заходу звучали безсмертні твори поета, а владика Луцький та Волинський Михаїл відслужив панахиду. Владика зазначив, що такі заходи потрібно проводити, незважаючи на хвороби та епідемії.

«В моєму серці більше любові та поваги до особи Тараса Шевченка, ніж боязні перед коронавірусом. Якщо в нас буде любов до себе, до ближнього, до велетнів духу, які є і були в нашій Україні, ніщо нам не буде загрожувати. Але цю любов потрібно мати в своїй душі. Я бажаю, щоб ми задумалися, чому з'явився тут пам’ятник Тарасу Шевченку. Пам’ятник – це символ нашої свідомості. Це чудово, що ми знаємо слова Шевченка, але хочеться, щоб ми їх переосмислювали», – сказав Михаїл.
А завершився захід покладанням квітів до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дідо Показати IP 10 Березня 2020 15:08
Депутати і попи. І молодь пригнали.
Анонім Показати IP 10 Березня 2020 15:23
Чому ви бібліотеки руйнуєте,а пам'ятнику поклоняєтесь?Має бути навпаки,Шевченка потрібно читати і не робити з нього ідола,а Богу молитись!Чи я щось не розумію.
123 Показати IP 24 Березня 2020 17:40
Просто з цих 2 варіантів вони поки знають тільки Шевченка
123 до 123 Показати IP 24 Березня 2020 17:48
краще буде сказати:"Бачили..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus