USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Людство очікує рекордно спекотний рік: прогноз метеорологів

28 Травня 2021 07:20
Мінімум один рекордно спекотний рік чекає людство в найближчі п’ять років.

Про це заявила Всесвітня метеорологічна організація з посиланням на дослідження, проведене Метеорологічною службою Великої Британії, пише ТСН.

«Є 90-відсоткова ймовірність того, що щонайменше один рік в період між 2021-2025 роками стане найспекотнішим за всю історію спостережень», – йдеться у повідомленні.

Температура в прогнозований спекотний рік перевершить показники 2016 року. Середньорічна світова температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня.

«Підвищення температури буде означати більш активне танення льодів, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також сильніший вплив на продовольчу безпеку, здоров’я, навколишнє середовище і сталий розвиток», – заявила генеральний секретар ВМО Петтер Таалас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus