USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Люди, які перехворіли на COVID-19, старіють швидше, – вчений

18 Грудня 2021 11:19
Механізми старіння організму і COVID-19 можуть мати ті самі складові. Таку думку висловив молекулярний біолог, вірусолог, провідний науковий співробітник МДУ імені Ломоносова Максим Скулачев.

Про це інформує ura.news.

«Основна мета, з погляду патогенезу і шкоди, який завдає коронавірус, це саме судини та ендотелії судин, тобто тонкий шар клітин, що знаходиться всередині судин, і ті пошкодження, що відбуваються при COVID-19, можна порівняти з тими, що з’являються у нас при старінні. У результаті з’являється така концепція, і я дотримуюсь такої ж думки, що COVID-19 і старіння використовують одні й ті ж самі механізми. Це нова річ, яку ми починаємо досліджувати», – пояснив Максим Скулачов.

Читати ще: Скільки людей переносять коронавірус безсимптомно. Дослідження

Щодо цього терапевт-імунолог, спеціаліст з особливо небезпечних інфекцій, доктор медичних наук Владислав Жемчугов додав, що COVID-19 знижує тривалість життя залежно від ступеня пошкодження судин.

«Коронавірус скорочує тривалість життя на якийсь час, а на який – залежить від кожної конкретної людини. Все залежить від початкового ступеня зношення судин і супутніх захворювань. «Дельта» – серйозний вірулентний штам, судини пошкоджує серйозно, «Омікрон» переноситься легше і всі процеси протікають легше. Яскравим прикладом впливу стану судин, зокрема на стан волосся, є сивина, що швидко виникає і прогресує у відповідь на адреналіновий спазм судин при стресі або при атеросклерозі дрібних судин, що живлять волосся», – підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Грудня 2021 14:48
Які вже страшилки не придумають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus