USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Люди йшли із церкви з освяченими яблуками: у Чернігові російська ракета забрала сім життів. Оновлено

19 Серпня 2023 13:53
У Чернігові 19 серпня після оголошення повітряної тривоги пролунали вибухи. За попередньою інформацією, ворог атакував місто балістичною ракетою, є поранені та жертви.

Як пишуть ЗМІ, центр Чернігова частково перекритий, там триває евакуація людей, передає ТСН.

Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по драмтеатру, з них 11 – діти. Загинуло п’ять осіб. Люди просто йшли з церкви з кошиками посвячених яблук.

За інформацією керівника ОП Андрія Єрмака, постраждалим надають медичну допомогу.
«Наразі у Чернігові відомо про шістьох загиблих. Серед поранених є ті, хто перебуває у тяжкому стані. Це черговий військовий злочин проти мирного населення», – повідомив в. о. мера Чернігова Олександр Ломако.

ЗМІ пишуть, що в драмтеатрі Чернігова проводили виставку дронів. У міськраді заявляють, що жодних дозволів на це не давали. Організаторів звинувачують у фактичному наведенні ракет на цивільний об'єкт. Наразі за справу взялася СБУ.

Як повідомив міністр МВС Ігор Клименко, серед загиблих – шестирічна дитина. На місці патрульні намагалися надати їй допомогу, але, на жаль, врятувати малечу не вдалося. Мати дитини перебуває у важкому стані.

Пізніше він повідомив, що кількість жертв зросла до семи. По медичну допомогу звернулося 90 поранених, 25 людей госпіталізували.
Президент Володимир Зеленський показав моторошні кадри наслідків ворожого ракетного терору.

«Ось що таке сусідство з терористичною державою, ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені. Мої співчуття тим, хто втратив рідних… Усі служби працюють на місці: рятувальники, поліція, медики. Кожен, хто потрібен», – написав Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Patriot кожному Показати IP 21 Серпня 2023 08:53
Безпечність і "втома" людей дається взнаки, оголошена тривога, місто за 70 км від кордону йде війна час підльоту кілька хвилин!!! а люди спокійно після сирен роблять відео/фотки в інсту/тікток, гуляють по центру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus