USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Люстрація на комуністів (не) поширюється?

8 Грудня 2014 13:15
Колишній начальник метрологічного центру «Волиньстандартметрології» Микола Кучеренко ось уже як півроку веде серйозне протистояння зі своїм підприємством. Чоловік не може змиритися з тим, що у свої 60 років посаду, яку він обіймав, скоротили, а з ним розірвали трудовий договір.

Як відомо, Микола Андрійович у минулому член комуністичної партії, тому й вирішив старими методами, які ґрунтуються на доносах та кляузах, досягнути поновлення на роботі.

З 2014 року новий керівник державного підприємства «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Михайло Жуков вирішив оптимізувати роботу підприємства та скоротити окремі посади, функціональні обов’язки яких дублюються з іншими.

Отож, долею випадку, разом з деякими іншими начальниками структурних підрозділів, під скорочення потрапила посада начальника метрологічного центру, яку саме обіймав Микола Кучеренко. Пан Кучеренко «не усі», тому не міг скоритися з таким нововведенням, яке безпосередньо впливало на його добробут та амбіції. Та й нібито «місце», на якому він почувався дуже зручно, було створене колишніми очільниками підприємства саме для нього. Тому й людина з неабиякими амбіціями розпочала боротьбу з новим керівництвом.

Звичайно, нинішній директор «Волиньстандартметрології» й уявити не міг, що «зачепив» особливу «персону» підприємства, яка досі всіх працівників тримала у психологічній напрузі, бо дозволяла поводитися і висловлюватися не дуже гідно та професійно: як не як, а таким Миколу Кучеренка виховала Комуністична партія, першим секретарем одного з райкомів якої він був.

Звичайно ж, Микола Кучеренко зухвало відмовився лишати займану посаду. Вважав, що його звільнення є незаконним.

Проте підстав так думати не було, лише – бажання. Ніхто з колективу «Волиньстандартметрології» не поділяв думки незаконного звільнення Миколи Кучеренка. Профком теж не заперечував, адже не на часі було утримання державним підприємством такої посади. Аби Микола Кучеренко все ж міг вкладати свою лепту у роботу «Волиньстандартметрології», бо ж, певно, дуже цього хотів, йому запропонували іншу посаду, менш значущу, але таку, яка відповідала його професійності. Очікувано, що людина з комуністичним минулим відмовилася, бо ж понад усе хотів керувати.

Невдовзі Микола Кучеренко подав позов до суду, та «запросив» перевірити підприємство деякі контролюючі органи. Судово-бюрократична тяганина, якої завдав колишній працівник «Волиньстандартметрології», його ж самого не вдовольняла. Він прагнув ще й матеріального задоволення. Він забажав, аби державне підприємство (!) заплатило йому близько 27 тисяч гривень відшкодування і звісно ж марив поновленням на роботі.

Отож, так виглядало, що людина з неабиякою комуністичною кар’єрою не бажала змінювати свої комуністичні принципи на демократичні і вирішила до кінця лишатися тією, яка задає тон у роботі такого гучного державного підприємства, як «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

На диво усім працівникам «Волиньстандартметрології» Луцький міськрайонний суд задовольнив позов Миколи Кучеренка. Тобто ухвалив рішення про поновлення його на роботі та виплату відшкодування. Це у той час, коли нинішня влада говорить про нібито уже справедливе сьогодення, якого так важко домагалася, це у той час, коли людей переконують вірити в неупередженість представників Феміди та запевняють, що очистять лави держслужби від людей, які в минулому були пов'язані з КДБ та які вийшли з керівних комітетів Компартії та комсомолу!

Хоча звільнення пана Кучеренка не є люстрацією, а лише частиною реорганізації, все ж варто було б задуматися, чи слід людям з сумнівним минулим і скандальним теперішнім обіймати державні посади. Але наразі справа у іншому – у справедливості.

Звичайно, «Волиньстандартметрологія» впевнена у своїй правоті і подала позов в апеляцію. Все ж є велика надія на тверезість мислення окремих суддів, які готові вже змінювати сьогодення і впливати на майбутнє у спосіб передбачений їхніми повноваженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ВОНО Показати IP 8 Грудня 2014 13:30
якщо ви навіть звільнити не можете відповідно букви закону, то навіщо вам керівне крісло? такому недалекому
старий Показати IP 8 Грудня 2014 13:43
як вам не соромно так брехати про нормальну досвідчену людину. скажіть хто зі старших наших посадовців не був номенклатурником? чи може немає молодих хабарників, здирників і непорядних. волинські новини, ніяке ви не інформаційне агенство, а простий паркан на якому можна написати ВСЕ З повагою до Вас, якої усе менше
Юрист Показати IP 8 Грудня 2014 13:57
Якась замовна стаття, яка тільки викликає огиду. Автор всупереч Кодексу журналістської етики не викладає обставини та факти події, шоб читач сам міг зробити висновки, а нав'язує свою думку. І ще, працівники держпідприємств не підпадають під люстрацію, почитайте закон перед тим як посита нісенітницю.
Хлоп Показати IP 8 Грудня 2014 14:19
ВН, а скільки в вас штат? Я, наприклад, абсолютно впевнений, що людину, яка написала цю замовну недолугу статтю, можна спокійно звільнити з роботи задля оптимізації та реструктуризації. Та й батьків ваших "собкорів" також. Якщо наразі справа в справедливості.
Старець до Хлоп Показати IP 8 Грудня 2014 14:41
От не треба розповідати, що як тільки критична стаття, так одразу ж замовна. Чоловіка у 60 років звільнили у зв’язку з реструктуризацією і "що у свої 60 років посаду, яку він обіймав, скоротили, а з ним розірвали трудовий договір". Це у нас вже так заведено, доки вперед ногами не винесуть, вибачте за грубість, доти старець з роботи сам не може піти. Це нормально, пан Кучеренко вже заслужений пенсіонер і не треба бла-бла. Ще й судиться, мабуть, у нього така "низька" пенсія, що і на адвокатів вистачає, судові збори оплатити, а головне - комуністична закалка - до кінця!!! І як не соромно!
777 Показати IP 8 Грудня 2014 14:29
у вищих ешалонах влади на волинi сидять бувшi комсомольско партiйно номенклатурщикi романюк гунчик вони поминяли стiлькi партий що жах а для чого бо привикли ще з комсомольских часiв на себе вони нiколи не будуть щось робити для громади якщо iм нiчого не попаде чому i зявляються карабаси барабаси та будинки химери
що читає Показати IP 8 Грудня 2014 15:43
http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/spetstema/59675/
що читає Показати IP 8 Грудня 2014 15:44
я теж про нього щось подібне читав http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/spetstema/59675/
Антонио Показати IP 8 Грудня 2014 15:58
ото то за роботу тримається))
СЕРГІЙ Показати IP 8 Грудня 2014 16:28
ЗАБОРОНИТИ ПАРТІЮ РЕГІОНІ В КОМУНІСТИЧНУ ПАРТІЮ УКРАЇНИ УКРАЇНСЬКИЙ ВИБІР В УКРАЇНІ НЕ БРАТИ ЇХХ НІКОЛИ У ВЛАДУ БРАТИ ЛЮДЕЙ З ЄВРОМАЙДАНА АТО ВОЛОНТЕРІВ НОВИХ ЛЮДЕЙ З ВИЩОЮ ОСІТОЮ ЯКІ БУЛИ В АРМІЇ НОВІ ЛЮДИ- НОВА ВЛАДА ТАКИХ БРАТИ ЯК НАДІЯ САВЧЕНКО ВІРА САВЧЕНКО ДАНИЛЬЧУК ПАЩЕНКО. А КОНОНОВИЧІВ ВИГНАТИ З ВОЛИНІ ЗРАДНИКИ УКРАЇНИ.
ох Показати IP 8 Грудня 2014 18:08
Та не сердьтесь на того пенсіонера. У нього діти,онуки-всі хочуть істи. Проблема пенсіонерів дуже болюча і трагічна. Пенсіонери тримаються не за роботу,а за копійку,щоб достойно жити. Молодь звісно ж страждае,бо е такі пенсіонери,які вже геть не можуть корисного зробити,а на пенсію вийти-дзузьки. Проблема. А от ті,хто був шакалом Партіі Регіонів і агітував за неі за блага або гроші,мусять з керівних місць забратись. От е такий директор Волинськоі філармоніі Ефіменко. Той і підтримував,і в газетах,і по телебаченню закликав голосувати за регіоналів,за регіонала Клімчука. І досі сидить на своій посаді.Філармонію завалив,а щоб не звільнили,бігае по начальницьких кабінетах замість роботи. Філармонія,в якій існують ''Волинський хор'' і ''Кантабіле'' ,які свій репертуар оновлюють одніею піснею або етюдом на рік-сміхота. Всі інші порозбігались,бо директор інтриган. Замість створення нових колективів,концертних програм, бігае по місту і всіх обгиджуе. Ефіменко кар'ерист,інтриган,а найголовніше -людина без відповідноі освіти для посади директора філармоніі. Музичний критик.,який для підтвердження свого фаху мав би хоч якісь статті писати в поважних музичних виданнях,так жодних немае. Ха,до того ж філармонія 1993 року зареестрована,як привитне підприемство на чолі з все тим же Ефіменко. Владці такі ідіоти,що того навіть не відають,а слухають його байки,брехні,обгиджування інших митців.(Украінською-Юхименко-від імені Юхим,а Ефім-це ім'я не украінське,а угрофінське і все це мало б звучати,як Ефіменков. Цікаві перетворення з прізвищем). А відкритоі інформаціі про цього великого діяча автомобільного парку ви не знейдете. Все заховано.Цікаво,як там новесенький автобус,придбаний Волинською облрадою на ЗАЗі для потреб ''Кантабіле'' десь на весні 2014р. за 700 000 грн.? Вже на ремонті? Ото ж бо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus