USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лютий мороз та поступове потепління: в Україні ускладнення погодних умов

27 Січня 2014 18:30
Упродовж найближчих днів на території України очікується ускладнення погодних умов. Потепління очікують з 2 лютого, власне, з західних областей.

Про це розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час брифінгу у понеділок, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Наразі зона опадів охоплює частину півдня та центру України й рухається у північному напрямку. Відтак, протягом 27-30 січня на території всіх південних регіонів, а також деяких центральних (Кіровоградська, Дніпропетровська) і східних (Донецька) областей очікується суттєве ускладнення погодних умов, пов’язане з сильними снігопадами, утворенням ожеледиці, посиленням вітру до 15-22 (подекуди до 25) м/с", – сказав Микола Кульбіда.

З його слів, певне потепління (на 5-10 градусів) в Україні спостерігатиметься 28 січня, але вже починаючи з наступного дня і до 1 лютого температура в більшості регіонів знову знизиться і вночі становитиме переважно -20…-25 °С.

На сході та північному сході стовпчики термометрів у нічні години опускатимуться до -26…-30 °С, і лише у західних та південних регіонах їхні показники триматимуться на позначках -8…-13 °С.

Також директор Укргідрометцентру наголосив, що на послаблення і припинення похолодання можна очікувати 31 січня і протягом 1-3 лютого.

"По всій території України в ці дні буде переважно без опадів, а з 2 лютого розпочнеться підвищення температури – спочатку в західних, південно-західних та південних регіонах, потім цей процес пошириться на всю територію країни. В окреслений період на північному сході ще зберігатиметься низький фон температурного режиму", – зазначив Микола Кульбіда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus