USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лівія запросила у Туреччини військову підтримку

26 Грудня 2019 23:25
Міжнародно визнаний Уряд національної єдності Лівії попрохав Туреччину про військову допомогу для того, щоб відбити наступ військ генерала Халіфи Хафтара на столицю Триполі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназваного чиновника Уряду національної єдності, пише Громадське.

Анкара поки не відреагувала на звернення.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що направить війська на допомогу Лівії вже в січні, якщо офіційний уряд попросить про це. Це передбачено меморандумом про безпекову та військову співпрацю, який 27 листопада уклали Ердоган і глава Уряду національної єдності Лівії Фаїз Сарадж. 21 грудня парламент Туреччини його затвердив.

25 грудня на пресконференції з президентом Тунісу Кайсом Саїдом турецький лідер заявив, що подальші кроки Туреччина здійснюватиме на основі згаданого меморандуму. Також він обурився тим, що у Лівії перебувають 2 тисячі російських найманців й не виключив відправлення турецьких військових до Лівії.

У січні, як розраховує Ердоган, меморандум буде остаточно ратифіковано і Туреччина зможе надати військову допомогу уряду Сараджа, повідомляє турецьке інформаційне агентство Anadolu.

«Сподіваюсь, що ми ратифікуємо меморандум 8 чи 9 січня і таким чином зможемо відреагувати на звернення», — сказав Ердоган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus