USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Нова військова допомога та повернення в Україну американської дипмісії: про що говорили під час таємного візиту Блінкена й Остіна до Києва

25 Квітня 2022 09:05
У неділю в Києві президент Володимир Зеленський прийняв держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони Ллойда Остіна.

Про це УП повідомили в Офісі президента.

«З міркувань безпеки про приїзд не оголошували. Але зустрічі буди дуже продуктивні», – зауважили на Банковій.

Перебуваючи в Києві, Блінкен і Остін зустрілися також з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, міністром оборони Олексієм Резніковим і міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським на розширеній, приблизно 90-хвилинній двосторонній зустрічі, повідомив високопоставлений чиновник Держдепу.

Візит Блінкена та Остіна – перший приїзд американських чиновників безпосередньо в Україну з початку російської інтервенції.

Цей приїзд важливий на тлі того, що США, на відміну від багатьох європейських країн, досі не повернули своє посольство у Київ.

У ході закритої таємної поїздки до Києва держсекретаря США і глави Пентагону Сполучені Штати оголосили про нову військову допомогу для України та 15 країн-союзників і партнерів на суму 713 мільйонів доларів. Для Києва при цьому передбачено близько 322 мільйонів доларів.

Решту буде розділено між членами НАТО та іншими країнами, які забезпечували Україну важливими військовими постачаннями з початку війни з Росією, заявили чиновники.

Таке фінансування відрізняється від попередньої військової допомоги США Україні. Це не пожертвування запасів Міністерства оборони США, а готівка, яку країни можуть використати для придбання поставок, які їм можуть знадобитися.

За словами чиновників, нові гроші разом із продажем боєприпасів на 165 мільйонів доларів, виготовлених не в США і сумісних зі зброєю радянських часів, збільшують загальну суму американської військової допомоги Україні до 3,7 мільярда доларів з моменту вторгнення.

Крім того, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про поступове повернення американських дипломатів в Україну та призначення нового посла. Президент Джо Байден офіційно призначить на посаду, що була вакантною два роки, Бріджит Брінк, яка наразі є послом США у Словаччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus