USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанам-боржникам відключатимуть електроенергію

20 Жовтня 2016 20:02
«Волиньобленерго» попереджає про можливість відключення електрики у боржників, - інформує ВолиньPost.

Нещодавно на зупинках громадського транспорту в Луцьку з’явились оголошення від підприємства про відключення споживачів від електромережі через заборгованість.

В оголошенні йдеться про те, що впродовж 24-27 жовтня оперативною групою енергозбуту Луцької міської філії ПАТ «Волиньобленерго» буде проводитись відключення незалежно від присутності боржника. Категорію боржників визначали не за сумою боргу, а за строком його несплати.

«У разі несплати за спожиту електричну енергію протягом 10 днів після терміну, зазначеного у договорі чи платіжному документі, та неотримання енергопостачальником повідомлення про оплату на 20 день, споживачу надсилається попередження про відключення електричної енергії. У випадку несплати за спожиту електричну енергію на 30 день після отримання споживачем попередження енергопостачальник має право відключити споживача від електричної мережі. Забороняється відключення споживачів перед вихідними та святковими днями», - пояснили у «Волиньобленерго».

Та додали, що філія змушена вдаватись до таких заходів, оскільки через таких боржників страждають добросовісні споживачі, мовляв, ці оголошення спрямовані на те, аби спонукати людей погасити борги.

Зауважимо, що загалом по місту 97% населення справно сплачують за рахунками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
йо Показати IP 20 Жовтня 2016 20:27
а це правильно! Бо мажорчики, маючи хамери і по три квартири злісно не платять, а ті що виживають на зарплату зі шкури деруться, дитині відмовляють в покупках, аби за комуналку заплатити.
Гріша до йо Показати IP 20 Жовтня 2016 20:31
Наївно....мАЖОРЧИКАМ ніхто нічого не відключав і не відключить ! ЗДОБУЛИ !!!
Анатоль_ до йо Показати IP 20 Жовтня 2016 20:43
Ви кажете, що правильно, а в шоці! Буду приймати заспокійливі краплі!
Анонім до йо Показати IP 21 Жовтня 2016 04:50
Купи собі хамера і не плати .Слабо?
Аліса Показати IP 20 Жовтня 2016 20:43
Да бо от як вчора по Аверсу казали що в Карабаса навіть ліцензії на пиво не було -то це нічого а в людей мер міста і квартири би забрав і світло забере. Так що маємо те що маємо. Влада все для себе . А по телебаченню розказує ПРЕМЕР що захищають малозабезпечених і так гарно розказує аж віриться а реально це все брехня
Я до Аліса Показати IP 21 Жовтня 2016 00:09
Виходить наш мер роздає і забирає світло?))) Аліса, ти живеш в країні чудес)
Відділ організації р Показати IP 21 Жовтня 2016 08:50
Відповідно до пункту 169.1 статті 169 Кодексу платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень, - інформують фахівці Луцької ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області. У 2016 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить – 1930 грн. (прожитковий мінімум на працездатну особу у розмірі 1378 грн. х 1,4), у 2014, 2015 роках – 1710 грн. (1218 грн. х 1,4). Тобто, фізична особа, яка працює не повний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу за умови, якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus