USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанам пропонують стати професійними шеф-кухарями

21 Серпня 2014 13:28
У Луцьку розпочала діяльність іменна соціальна програма «Кухарт», яка має на меті популяризацію у молодіжному середовищі професій кухаря і ресторатора. Для цього планують організовувати навчання всіх охочих, використовуючи професійне кухонне обладнан та майстер-класи від експертів ринку.

Презентували програму під час круглого столу «Впровадження інноваційних механізмів працевлаштування» сьогодні, 21 серпня.

Реалізовуватимуть її за підтримки Обласного молодіжного центру праці, Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив та магазину професійного кухонного обладнання для ресторанів «Кухарт».

Зі слів засновників програми, з кожним днем у місті збільшується кількість закладів громадського харчування, а це – потенційні робочі місця для молоді. Проте, сьогодні на ринку праці існує дисбаланс попиту і пропозиції, оскільки молоді люди орієнтуються, першою чергою, на престиж професії. А після закінчення навчання далеко не завжди мають можливість працевлаштуватись за спеціальністю. Як стверджують представники Волинського центру зайнятості, на ринку існує дефіцит кваліфікованих кухарів та шефів. Так, за станом на сьогодні в установі зареєстрували 42 відкритих вакансії, для яких роботодавці не можуть знайти працівників.

Як зазначає власник магазину «Кухарт» Максим Нікітін, відкриваючи ресторан, власники спершу орієнтуються на створення меню. Мовляв, якщо в закладі не смачна їжа, то його не врятує ні атмосфера, ні інтер’єр. Саме тому ресторатори шукають осіб, які зможуть реалізувати свій потенціал і успішне меню для ресторану.
«Сьогодні на ринку праці в Луцьку є кухарі, заробітна плата яких коливається від 2500 до 3500 гривень. Проте, власники не можуть знайти тих, кому готові платити по 8 – 10 тисяч гривень. Тих людей, хто буде не просто готувати салати, а створювати меню, яке зробить заклад популярним», - зауважує він.

Таким чином, соціальна програма повинна стати своєрідним містком комунікації між рестораторами та молоддю, яка зацікавлена у ресторанному бізнесі.

Зі слів організаторів програми, професійну орієнтацію слід починати проводити ще з дитячого садочка для того, щоб до того часу, поки людина стане студентом, вона мала уявлення про те, чим займатиметься у майбутньому. Для цього у рамках програми будуть організовувати конкурси для вихованців дитсадків, екскурсій на підприємства громадського харчування для школярів та майстер-класи і зустрічі з рестораторами для студентів.

Як зазначають організатори, учасники соціальної програми «Кухарт» матимуть змогу не лише здобути практичні навички роботи на професійному дорогому кухонному обладнанні у Луцьких закладах, а й побувати на майстер-класах шефів луцьких ресторанів, послухати історії успіху тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 13:37
Ви пропонуєте стати вашими рабами, я вже там був.А ви без рабів попробуйте гребсти гроші лопатою,бути мільйонерами, а ми за вашу платню виживаємо.Такої зарплати ви і близько не даєте. Хай пашуть на вас ваші доні,жіночки ,а ви багатійте. Тільки не за нашу рабську працю
SlyFox до Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 15:10
Ніби то тут всіх заставляють йти вчитись на повара чи офіціанта. Нікого не заставляють. А люди є різні. Комусь це подобається. А ви зливаєте весь свій негатив. О пішли б на курси, самі б гроші лопатами може почали б гребсти. А через таких людей як Ви, негативних та вороже налаштованих, багато проблем у всій країні.
Аня Показати IP 21 Серпня 2014 13:41
О Господи, невже ви зацікавлені олігархи,щоб дати людині, яка на вас паше таку зарплату. О ні. Я також працювала у цій сфері, сама кинула і десятому закажу,щоб не йшов.Важка фізична праця,зневага.Не городіть дурні, не можуть знайти людей, бо ставтесь до нас,як до людей, а не як до рабів. Даром вчилася4 роки.Хіба сама відкрию щось і попрошу вас прийти до мене на таких умовах,як ви знущаєтесь над нами, працювати до мене. ОК!!!!
читач до Аня Показати IP 21 Серпня 2014 14:20
у тім то Аня і проблема..що провчились чотири роки дарма....приходять після таких вузів кваліфіковані кухарі які яєшню навіть не вміють зготувати..то за що платити?
Анонім до читач Показати IP 21 Серпня 2014 14:57
Та діло в тому, що я вмію. Але зверхнього ставлення до себе і приниження я не терплю. От і шукайте зажерливі хазя і власники, таких, як ви хочете за мізерну платню.А я себе поважаю в за копійки гнути на вас пину не буду.
Хтось до Аня Показати IP 21 Серпня 2014 15:13
Я працювала офіціантом. І можу Вам сказати, що зневага в багатьох випадках залежить від вас самих. Якщо усміхаєшся, робиш роботу з задоволенням, то і до тебе так люди ставитись будуть. Не знаю, де Ви так працювали, що над Вами аж "знущались". А будь-яка робота вимагає праці. Хочеш грошей - треба працювати. Давно відома всім істина.
Максим Нікітін Показати IP 21 Серпня 2014 14:26
Програма для того і створена, щоб підвищити кваліфікацію кухарів і відповідно їх зарплати.
молодці Показати IP 21 Серпня 2014 14:38
Супер-ідея!
Чудо Показати IP 21 Серпня 2014 14:56
Досить хороша ідея. Може бути хорошим уроком для студентів, які планують чогось добитись.
Анонім до Чудо Показати IP 21 Серпня 2014 14:58
Да-да в и научсите, чи головне ви щось вмієте? Когось збираєтесь вчити, а самі що Гуманітрний закінчували
Чудо до Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 15:16
Не варто переходити до особистих образ. Що я закінчувала - не Ваша справа. Виправдовуватись ніхто не буде. А що закінчували ці люди, які все організували, немає різниці. Вони щось організували, і роблять хоч щось, щоб принести користь нашому місту та країні. А ви сидите собі і тільки негативні коментарі пишете.
Коментатор до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 11:42
Вам спочатку елементарного правопису повчитися потрібно! Яка Вам різниця, хто і де навчався? Головне, що люди хочуть допомогти молоді працювати і отримувати гідну зарплату. А такі скептики як Ви і самі нічого не роблять, і іншим палки в колеса ставлять! Сидіти на дивані і критикувати інших - багато розуму не треба!
Максим Нікітін Показати IP 21 Серпня 2014 15:30
Я теж закінчував гуманітарний факультет і тим пишаюся, здобуті знання мені щодня допомагають досягати поставлених завдань. А на рахунок програми, майстер класи будуть проводити успішні ресторатори, кухарі та бармени. Особисто мені буде дуже цікаво взнати для себе щось нове.
Нікітін Максим Показати IP 21 Серпня 2014 15:41
Доречі, скористаюся можливістю запросити заклади громадського харчування до співпраці. Ми плануємо 3 напрямки майсер класів: для кухарів, барменів та офіціантів. Заклад, який приймає участь у програмі має можливість не лише знайти талант для своєї кухні, а й привернути увагу до себе. Всі події повязані з програмою будуть мати медійну підтримку у соціальних мережах. Буду радий співпраці. Мій телефон - 095 137 36 80.
Віктор до Нікітін Максим Показати IP 22 Серпня 2014 01:15
А що цікавого для власників ресторанів можна почерпнути на ваших зустрічах? Яка оплата? Який термін занять?
Віктор до Нікітін Максим Показати IP 22 Серпня 2014 01:15
коментар було видалено
Ігор Показати IP 21 Серпня 2014 16:01
Талановиті люди потрібні всюди. На мою думку ідея цікава, хороша можливість зарекомендувати себе як талановиту людину і спеціаліста + пряме знайомство з потенційними роботодавцями. Як то кажуть головне бажання...
Анонім до Ігор Показати IP 22 Серпня 2014 01:09
Для рестораторів. Щось цікаве можна побачити чи почути?
Нікітін Максим Показати IP 22 Серпня 2014 12:53
Рестораторів запрошуємо у партнери 095 137 36 80.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus