USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанам відкриють несподівані сторінки життєпису засновника УПА

16 Грудня 2015 13:36
Проаналізувавши величезну кількість спогадів, документів та публікацій, журналіст-дослідник Іван Ольховський видав книгу «Засновник УПА (1941-1943). Сторінки непрочитаного життєпису Тараса Бульби-Боровця» (видавництво «Гарт», Київ, 2015 рік).

17 грудня 2015 року о 12.00 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги, – повідомляють у прес-службі ВКМ.

У книзі вперше з’ясовується структура військових формувань Бульби-Боровця, тактика їхніх дій, подаються відомості про керівний склад «Армії без держави», розглядаються конфліктні моменти у стосунках з ОУН під проводом Степана Бандери, досліджується діяльність поліського отамана у повоєнний період.

Ця книга, як ніколи, потрібна українському суспільству, щоб на правдивому історичному досвіді знати як протистояти окупантам сьогодні.



ЧИТАТИ УРИВОК З КНИГИ

Іван Ольховський, письменник і журналіст (уродженець села Вижгів Любомльського району Волинської області), проаналізував величезну кількість подеколи суперечливих публікацій, спогадів про Тараса Бульбу-Боровця, а також досі не оприлюднені документи, спробував розкрити маловідомі сторінки його життя, відтворити максимально об’єктивний образ засновника УПА.

Автор книги намагається дати відповідь на багато суперечливих запитань. Хто такий Тарас Бульба-Боровець, національний герой чи самозакоханий отаман-анархіст? Державник-організатор українського війська, який діяв від імені уряду УНР на вигнанні, чи «платний агент німецької розвідки»? Скільки вояків налічували його партизанські підрозділи? Хто були його командири? Чи брали вони участь в антипольських акціях на Волині у 1943 році? Чому бульбівські повстанські відділи не об’єдналися з бандерівськими? Що пов’язує поліського отамана з німецьким спецпідрозділом СС Ягдфербанд-Ост?

На підставі доступних і недоступних для широкого кола читачів архівних матеріалів, свідчень очевидців, спогадів учасників подій автор книги намагається відтворити максимально правдивий образ Тараса Бульби-Боровця.

До участі запрошуються всі небайдужі до національної історії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вуйко Показати IP 26 Лютого 2016 20:10
Власть боится любой оппозиции. Значит у неё есть для этого основания.
памир Показати IP 15 Березня 2016 16:34
Чому Боровець у формі генерала вермахту? Так потрібно було подати московським пропагандистам.
АВК до памир Показати IP 5 Квітня 2016 16:39
Что не хохол, то гетман. Он был только гауптманом. Но об этом в "честном", "правдивом" и т.д. жизнеописании забыли упомянуть для поднятия "национального самосознания". Слава украинской истории и ее "честным" (извините за выражение) работникам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus