USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучанка ледь не померла від COVID-19 через сімейну лікарку

13 Січня 2021 22:35
Лучанка Вікторія Семенюк звернулася зі скаргою в МОЗ України на дії сімейної лікарки її мами. Каже: медичка неправильно оцінила стан пацієнтки, яка вже наступного дня потрапила у лікарню з діагнозом COVID-19.

Суспільному донька недужої розповіла, що до лікарні її мама потрапила з двобічною пневмонією та ураженими на 27% легенями. Сімейна лікарка, з її слів, проігнорувала погіршення стану пацієнтки і не скерувала на госпіталізацію.

«Сімейний лікар просто вигнала маму з прийому. Не скерувала на лабораторні дослідження, ні на КТ, жодних оглядів, просто сказала: ідіть додому і чекайте результатів тесту. Ми звернулися в районну лікарню, на щастя там зробили усі дослідження і маму госпіталізували у Боголюби», – розповідає Вікторія Семенюк.

Лікарку, з якою було укладено декларацію, звуть Наталія Цяк. У коментарі Суспільному жінка розповіла, що своєї помилки не вбачає.

Подібні скарги на сімейних лікарів від пацієнтів надходять, їх кількості завідувачка відділення Наталія Максимюк не назвала: «пацієнт при виникненні непорозумінь звертається до мене – керівника підрозділу цієї амбулаторії впродовж робочого дня. Якщо я не можу надати роз’яснення – можуть звернутися до медичного директора».

У відділенні для важких недужих на COVID-19 Людмила Денисюк пробула два тижні. Нині жінка вдома, на лікарняному, продовжує реабілітацію після хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Їв Уху Показати IP 14 Січня 2021 02:09
З моєю матусею історія один в один. Що добре- відсутність короновіруса, решта - сімейна лікарша просто зеленаінфузорія тухвельки з завищеними амбіціями, зелепуха не здатня оцінити переваг свого юного віку, зате дуже бажає щоб її називали по імені та по батькові, при нульовій кваліфікації ніс задертий в небеса. Саме найгірше що Воно чиєсь ПРОТЕЖЕ, має умовну кришу типу Даха і оцінює навколишній світ через свій примітивний світогляд. В найближчі 15 років не намагайтесь отримати від лікарів якусь допомогу. Як від досвідчних так і від "зелених"...
... до Їв Уху Показати IP 14 Січня 2021 09:58
Підпишіть декларацію з лікарем, що Вас влаштовує.
Алекс до ... Показати IP 28 Лютого 2021 17:01
Нельзя, я пробовал, у них круговая порука, во всяком случае в моей, разве что в другом районе.
Анонім до Їв Уху Показати IP 14 Січня 2021 10:02
Бред сивої кобили!!!Не можеш щось розумне написати, то взагалі не пиши і не позорся !!!!!!
4990 до Анонім Показати IP 14 Січня 2021 12:45
А от і зєлєпуха обізвалась... Заділо? Ьо все так і є.
123 Показати IP 14 Січня 2021 06:32
Що ви пишете? Та подивіться на ту сімейну лікарку! В неї бідолашної голоси тремтить. 27%????? Да з 35% серед пацієнтів Боголюб рахуються не важкі хворі! Навіщо писати - чуть не померла? Доця захотіла компенсації? Ви на кого гоните? Та лікарка ще старої закалки. Згадую випадок, коли претензії були до лікаря Яковенка, який один з ТОП пульмонологів і з 1-го дня займається проблемою коронавірусу. А тепер задумаємося, чому всяке дозволяє скаржитися? Бо заступитися за лікарку немає кому. Повезло, що колеги також старші. В них є принципи і поняття. Радий за пацієнтку, що одужала. А дочці рекомендую задуматися, бо карма - це така штука, вона не любить несправедливих.
Справедливий Показати IP 14 Січня 2021 07:22
На місці сімейного лікаря я у суді довів невинуватість та притягнув до відповідальності дочку. По перше що хвора ходила по поліклініці і наражала інших пацієнтів, по друге сама дочка як контактна мала бути на самоізоляції, а не поширювати фейки в адресу лікаря. Лікарю бажаю здоров‘я і поменше мати невдячних пацієнтів.
Овва до Справедливий Показати IP 14 Січня 2021 12:47
Лікарю, заспокойтесь. Всі і так зрозуміли що то ви.
Анонім Показати IP 14 Січня 2021 08:41
Це теж не нормально, коли знаєш, що в тебе підозра на КОВІД і йти межи люди. Скількох вона заразила із своєю неуємною енергією?
Саша до Анонім Показати IP 14 Січня 2021 10:21
Ви напевно не хворіли або ж в легкій формі , раз так говорите. Що б ви казали коли температура 39 і тяжко дихати! Бігли би у лікарню швидко....
Анонім до Саша Показати IP 15 Січня 2021 01:05
Правильно, в інфекційну лікарню. Не в поліклініку. Що і зробили. Я так розумію, пацієнтка запанікувала і не захотіла лікуватись вдома. І правильно, бо це її життя і здоров'я. Але питання чи не помре важкохворий пацієнт в той час, коли буде лікуватись панікер. Тут важко вгадати, де межа.
Тоня Показати IP 14 Січня 2021 08:51
Коли я подзвонила даній лікарці повідомити що в мене ковід ( в мене вже був тест плр) , я почула «навіть не думайте приходити до мене в поліклініку. Сидіть вдома!» А послухати людину, хоча б? А потім кажуть « він надто пізно звернувся до лікарів.....»
Анонім Показати IP 14 Січня 2021 09:41
А що в Боголюбах дійсно лікують безкоштовно від коронавірусу?????? Вперше чую щоб в нашій країні лікування було безкоштовне(((((((((НАЖАЛЬ
123 Показати IP 14 Січня 2021 10:58
Такого поняття як "сімейний лікар" в Україні НЕ МАЄ. Тому що мені такий лікар сказав що він не прийде до хворого а буде його лікувати по телефону. Тому таких осіб назвати лікарем тяжко. Більш підходить назва "ТЕЛЕФОНІСТ". Моє особисте побажання щоб рехворматорів України лікували тільки такі "ТЕЛЕФОНІСТИ".
Справедливий до Тоня Показати IP 14 Січня 2021 13:08
Не починайте вчити лікарів як необхідно лікувати, вони знають як це робити. А раз ви такі розумні то мали б знати що під час Ковіду вислухати пневмонію нереально, тому через визначений час роблять кт.
Інна Показати IP 14 Січня 2021 19:33
Пані Наталя кваліфікований сімейний лікар вищої категорії з багаторічним досвідом роботи, відповідально відноситься до роботи, а тому публікацію жовтої преси не варто брати до уваги. А лікарю терпіння і не зважати на невдячність та людську жорстокість.
Лікар Показати IP 14 Січня 2021 19:50
Згідно наказу МОЗ сімейний лікар дистанційно консультує хворого на Covid ,а при погіршенні стану викликається екстрена допомога Тому порушень в роботі лікаря нема.
Валерій М. Показати IP 15 Січня 2021 10:45
Більш емоційно нестабільного лікаря, як Наталія Цяк, я ще не бачив! Була у мене участковою. дозволяла собі кричати на пацієнтів, обзивати, кидатися карточкою тощо. Як тільки відбулася медична реформа, я уклав контракт з іншим лікарем і перехрестився, що більше не доведеться йти на прийом до Цяк!
Анонім Показати IP 15 Січня 2021 21:22
Дана пані лікар , навіть лікарняне невміє оформити правильно. Три рази довелося бігати туди - сюди ( щоб поставили печатку) бо вона неправильно запевняла лікарняний лист.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus