USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка стверджує, що її обдурили у банку

4 Березня 2015 16:33
Взявши кошти у пенсіонерки, працівниця банку не внесла їх на депозитний рахунок, - переконує лучанка Ніна Попова.

З її слів, депозитний рахунок у банку «Національний кредит» вона відкрила у жовтні 2014 року. Кошти лучанка збирає на операцію для чоловіка. Через два місяці, коли завершився термін дії депозиту, жінка прийшла у відділення банку, аби продовжити договір ще на місяць (сума коштів до видачі на той момент становила 34 636,86 гривні). Пенсіонерка розповіла, що перед відвідинами банку зняла у банкоматі кошти з пенсійної картки. Відтак, 17 грудня вона, перебуваючи у відділенні банку та спілкуючись зі спеціалістом, виклала на стіл 2500 гривень, а потім, для округлення суми, 503 гривні. Після цього жінка знайшла у гаманці ще 1000 гривень та поклала їх на стіл (загалом 4003 гривні). Вона стверджує, що працівниця банку, яка її обслуговувала, взяла ці кошти та занесла у касу. У квитанції, яку принесла працівниця банку, йшлося лише про внесення 503 гривень. Згодом, перевіривши виписку щодо депозитного рахунку, Ніна Попова з’ясувала, що на її депозитний рахунок не внесено 1000 гривень. Ці кошти, з її слів, працівниця банку занесла у касу, проте у квитанції сума не відображена.

Водночас, провідний економіст ПАТ «Банк Національний кредит» Інна Мозолюк , яка обслуговувала пенсіонерку, пояснювала, що Ніна Попова захотіла додати до суми депозиту 2500 гривень, а після того, як було пораховано суму нового депозиту, додала ще 503 гривні. Зі слів працівниці банку, клієнтка двічі перераховувала суму (2500 та 503 гривні), після чого поклала гроші на робочий стіл. Готівку провідний економіст банку, не перераховуючи, власноруч занесла до каси банку, де кошти перерахувала та звірила із квитанціями касир. Після цього працівниця банку віддала клієнтці квитанції, і пенсіонерка, мовляв, жодних претензій тоді не висувала (пенсіонерка ж пояснює, що спочатку не хотіла звинувачувати працівницю банку, намагаючись розібратися в ситуації). Протягом дня клієнтка декілька разів приходила у відділення банку для уточнення суми нарахованих відсотків за вказаним договором. А 22 грудня Ніна Попова знову прийшла у відділення та повідомила працівниці, яка її обслуговувала, про те, що на рахунку бракує 1000 гривень. Для з’ясування цього звернулися до касира банку, яка повідомила, що 17 грудня залишку в розмірі 1000 гривень у касі не виявили.

Зі слів Ніни Попової, 22 грудня розібратися у конфлікті пообіцяв керівник відділення, який запевнив, що у відділенні працюють камери спостереження, тож можна переглянути відеозапис. Для цього він звернувся у центральний офіс банку, що розташований у Києві. Клієнтці він повідомив, що того ж дня переглянути запис неможливо. Наступного дня, 23 грудня, зі слів пенсіонерки, керівник відділення розповів їй, що переглянув запис, і на ньому не видно, які купюри вона перераховувала. Він зазначив, що клієнтці переглядати цей відеозапис не можна, а дивиться його департамент банку у Києві. Відтак, клієнтка звернулася з листом у цей департамент. У відповіді йшлося про те, що «перевірити ваші дії та дії співробітників Луцького відділення ПАТ «Банк Національний кредит» за допомогою системи відеоспостереження неможливо». У відповіді пояснили, що звернення жінки було написане 25 грудня, а вказана у ньому ситуація відбувалася 17 грудня, через 8 діб. Архівні дані відеоспостереження за цей час, як пояснюють у документі, були видалені.

Заради того, щоб довести свою правоту, Ніна Попова особисто вирушила у Київ, у центральний офіс банку. Там, з її слів, працівник банку Петро Сердюк пояснив, що відеозаписи можуть зберігатися до 10 днів. Він розповів, що відповідний запис передали у Луцьк, тож його, можливо, вдасться переглянути на комп’ютері керівника Луцького відділення.

Лист із головного офісу стосовно службових перевірок у відділенні, датований 27 січня, клієнтка, з її слів, отримала лише 23 лютого. Цікаво, що у документі йдеться про те, що «було проведено ревізію каси відділення, переглянуто відеоспостереження за 17.12.2014 року». За результатами перевірок встановили, що відділення працює відповідно до нормативних документів НБУ, а працівники чітко виконують свої службові обов’язки. Порушень в роботі, недостач та надлишків у касі, як йдеться у відповіді, не виявлено. «На майбутнє, щоб уникнути подібних інцидентів, просимо Вас перевіряти отриману готівку та документи одразу після здійснення операції, не відходячи від каси», - йдеться у листі.



Пенсіонерка наполягає на тому, що працівниця банку обдурила її, перед тим ввійшовши в довіру, та заперечує пояснення, наведені у відповіді банку. Справедливості вона намагається досягти, звертаючись у міліцію та прокуратуру. Так, її заяву про неправомірні дії працівників Луцького відділення ПАТ «Банк Національний кредит», зареєстрували 27 грудня 2014 року. У висновку за результатами розгляду заяви, датованому 31 січня цього року, йдеться про те, що під час проведення перевірки встановити фактичні дані, що підтверджують факт вчинення проти Ніни Попової протиправних дій, не виявилось можливим. Таким чином, оперуповноважений СДСБЕЗ Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області старший лейтенант міліції К. В. Куцик вважає за доцільне припинити подальший розгляд матеріалів заяви.



Відтак, жінка звернулася із заявою у прокуратуру. У заяві вона стверджує, що 17 грудня 2014 року кошти у сумі 4003 гривні самовільно взяла та не перераховувала при ній провідний економіст банку Інна Мозолюк. Гроші, з її слів, були готівкою у сумах 2500 гривень, 503 гривні та 1000 гривень у сотенних купюрах.

«Договір банківського вкладу «Соціальний» було оформлено на суму 37 137 гривень, тобто 34636,86 гривні + 2500 гривень. На суму 503 гривні мені було видано квитанцію. На суму 1000 гривень я квитанції не отримала», - йдеться у заяві у прокуратуру міста Луцька.

Пенсіонерка пояснює, що те, що банківський працівник не надала їй квитанцію на 1000 гривень, виявила вже вдома, коли почала зіставляти суму, отриману за вкладом «Прибутковий» та суми, які вона внесла на вклад «Соціальний».

«Є явна розбіжність між словами начальника Луцького відділення банку та відповіддю головного офісу банку в тому, що перший стверджував, що він переглянув записи, а інші ж вказували на те, що записи знищено», - наголошує у своїй заяві Ніна Попова.



Таким чином, заявниця вважає, що в діях двох працівників банку вбачаються ознаки злочину, зазначені у статті 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Вона просить у прокуратури скасувати висновок оперуповноваженого Луцького міськвідділу та здійснити перевірку викладених у заяві фактів щодо дій працівників ПАТ «Банк Національний кредит», які містять ознаки злочинів, та притягнути винних до відповідальності, а також вжити заходів щодо повернення або зарахування на її рахунок коштів у розмірі 1000 гривень.

Попри те, що жінці довелося витратити кошти на поїздку у Київ та послуги юриста, вона надалі намагатиметься довести факт шахрайства з боку працівників банку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
хіх Показати IP 4 Березня 2015 16:47
л****лась бабуля
Саша Показати IP 4 Березня 2015 17:28
Де Ви тільки такі банки знаходите? Більшість людей і назви такої не чули.
Злосний Показати IP 4 Березня 2015 17:33
коментар було видалено
Андрій Показати IP 4 Березня 2015 17:39
Якби купила долари в грудні, то зараз могла б їх здати значно дорожче і більше тисячі б заробила. А не страшно дійсно в такі банки гроші носити? Його ж у будь-який момент закрити можуть
Ірод Показати IP 4 Березня 2015 20:31
І де ви тільки таку кількість міських божевільних знаходите?)))
Люда Показати IP 5 Березня 2015 10:33
Не вірю, що таке можливо! Не настільки бабуля наївна! десь сама гроші заникала, а тепер чіпляється до банку(хоча банків не люблю). Добре, що тільки за 1000 гр. веде мову, а чому не 10000 тисяч?! Більше шуму було б, більше співчутливих коментаторів...
Ігор Показати IP 5 Березня 2015 11:17
Я б на місці банку подав би до суду за нанесену шкоду діловій репутації. Після такої реклами клієнтів у банку, навіть якщо зловживань не було, значно поменшає.
Алла Показати IP 5 Березня 2015 23:05
Я вважаю, що спочатку потрібно стан здоровя бабулі перевірити, а потім писати різну хуйню, яка необгрунтована ніякими конкретними фактами, а за наклеп також можна відповісти, правда, при наявності жовтоі картки ій вибачать, нажаль, в нашому соціомі таких розумників достатньо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus