USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанка відсудила за втрачену руку 30 тисяч гривень

28 Вересня 2011 15:30
Мешканка обласного центру Лідія Демчук судиться з відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Луцьку – жінка вимагає компенсації у 30 тисяч гривень та регулярних щомісячних виплат втраченого заробітку, передбачених їй законом.

У далекому 1954-му році Лідія Демчук працювала на Луцькому консервному заводі, правонаступником якого стало ВАТ «Деметра». На підприємстві жінка отримала виробничу травму з вини підприємства. Їй відірвало руку та переламало обидві ноги, через що вона втратила працездатність на 100%.

«Працювала біля мотора на трансмісії з виробництва крохмалу. Відстойник для відходів, що знаходився під ногами, був прикритий прогнилими дошками. Дошка піді мною проламалась і я впала на працюючу трансмісію, яка не мала захисних кожухів та огорожі. Мене затягло ременем. І от так мене змотало, так мене било. Головою об цемент мене било. Я отримала перелом руки та численні переломи ніг. Руку мені ампутували. Я тоді цілий рік лежала в Київському ортопедичному інституті на лікуванні», - згадує постраждала.
Вісім років її донька як довірена особа судилися з підприємством (сама ж постраждала, не маючи належної освіти у далеких 50-х не знала своїх прав, тому й не судилася). Підприємство відшкодовувало втрачений заробіток не в повному обсязі через помилкові підрахунки. В 2001 році утворився Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Він почав проводити страхові виплати потерпілим внаслідок трудового каліцтва.

Але виплати втраченого заробітку проводить не в повному розмірі через неправильне застосування законодавства.

Так, згідно законодавства Фонд зобов’язаний виплачувати потерпілій заробіток, який вона втратила на виробництві в повному обсязі. Замість передбачених 993,12 гривні щомісяця потерпіла отримує 460,42 гривні. Таким чином, Фонд заборгував потерпілій близько 30 тисяч гривень. Рішенням Луцького міськрайонного суду від 1 серпня 2011 року постановлено стягнути суму заборгованості та продовжувати компенсаційні виплати втраченого заробітку у 993,12 грн.

Проте Фонд, не погоджуючись з рішенням першої інстанції, подав апеляцію. Таким чином, справа розглядатиметься у Апеляційному суді Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus