USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучанка власноруч виготовляє мильні квіти, фрукти та ягоди. ФОТО

15 Листопада 2012 18:02
Мило у формі квітів, фруктів, ягід, метеликів, сердечок та янголят виготовляє лучанка власноруч. А для своєї доньки жінка вигадує «мильні іграшки», а друзів тішить милом із сюрпризом.

Про це повідомляє видання «Відомості».

Хоча зараз полиці крамниць тішать око неабияким різноманіттям мила, дедалі більше людей не довіряє фабричній косметиці, віддаючи перевагу виготовленій із натуральних компонентів. Лучанка Інна Кулигіна (на фото) близько трьох років тому опанувала техніку миловаріння, тож тепер тішить рідних і друзів натуральними милами з приємними ароматами та оригінальним дизайном

Після народження доньки, жінці захотілося чимось зайнятися, так, натрапивши в Інтернеті на статтю про миловаріння, зацікавилась. За словами майстрині, в першу чергу хотіла виготовити мило для малюка, аби було безпечне і корисне. Мовляв, у цій справі можна самому обирати інгредієнти, форму, колір та запах виробу.

Зараз майстриня виготовляє мило у формі квітів, фруктів, ягід, метеликів, сердечок та янголят, малечу тішить мильцями-іграшками, а друзів — милом із сюрпризом. Найбільше їй до вподоби створювати мило для дітей, адже у роботі вона дає волю своїй творчості та фантазії.



Також майстриня займається виготовленням мила на замовлення. Так, за бажанням клієнта підбирає форму, колір, запах, корисні олійки та різноманітні добавки. Майстриня зазначає, що одним із найпопулярніших є мило-скраб: із люфою (природна мочалка) або з меленими кісточками абрикоса чи мигдалю. В середньому ціна шматочка «домашнього» мила варіюється від 20 до 30 гривень залежно від добавок і складності форми.

Усі необхідні складові Інна купує в Інтернеті, підбирає інгредієнти винятково найвищої якості, працює тільки з сертифікованим товаром. Жінка скаржиться на те, що у Луцьку з цим дещо складно: «хоч і є кілька магазинів, де можна побачити матеріали для миловаріння, та переважно вони грішать завищеними цінами і зовсім бідним асортиментом, тому, коли не маєш іншого виходу, в пригоді стає Інтернет».



Майстриня ділиться секретами миловаріння, зокрема, тверде мило виготовляється двома способами: з мильної основи і, так би мовити, «з нуля». Мило «з нуля» готують, використовуючи луги та жирні олійки. Ці хімікати вимагають неабиякої обережності та дотримання техніки безпеки при роботі з ними. «Тому найкращим варіантом для виготовлення мила ручної роботи є мильна основа — це база, що складається з органічних олій, гліцерину, води тощо», - переконана лучанка. Як пояснює жінка, до складу натуральної мильної основи може входити козяче молоко чи оливкова олія.

Насамкінець оповідачка розповіла, що буває таке, що клієнти замовляють якесь оригінальне мило, тож доводиться робити ще й форму, щось вигадувати, вмикати фантазію на повну. Лучанка впевнена, що в усе виготовлене власноруч необхідно вкладати не лише майстерність, а й частинку своєї душі. Тоді все, що б ти не зробив, буде найкращим!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Брудний Показати IP 15 Листопада 2012 21:13
Стесняюсь спросить из чево ваше мило! Имел не осторожность купить! не милиться! Так че сматреть теперь на него,как на х..н.!
ME Показати IP 16 Листопада 2012 00:43
Гарна!)
Сонька Золотая Ручка Показати IP 16 Листопада 2012 02:19
Я теж варю собi мило iнодi, але не кричу про те на кожному кроцi... знайшли, чим здивувати.
Цікаво Показати IP 16 Листопада 2012 10:23
Так всетаки з чого вона його робить. Старі люди кажуть, що колись робили з бродячих собак (Їх у Луцьку і зараз повно).
wq Показати IP 16 Листопада 2012 11:44
гарна жовтозуба хвеська;)
ABCDE Показати IP 16 Листопада 2012 12:44
Нормальна дівчина,що тут обзиваєтеся?! Хами! на себе гляньте,тоже мені тут...
Оля))) Показати IP 17 Листопада 2012 14:36
ЗАЗДРІСТЬ.... Люди! Будьте добрішими!!! Не можна так заздрити! Зробіть щось своє, конкурентоспроможне... а безпідставні образи - це низько і нерозумно! )))
Добра фея Показати IP 19 Листопада 2012 18:54
Інночка - розумничка!!!)))
kartinnka Показати IP 19 Листопада 2012 22:28
Так ж написано, що з мильної основи!!!
kartinnka Показати IP 20 Листопада 2012 09:33
Цікаво, мило робиться із мильної основи, яка замовляється з Англії, тому якість гарантована на 100%. Якщо ви, Брудний, купували мило у мене, то напевно, що мило було або з глиною, або було зволожуюче, тільки в цих випадках мило має менші властивості замилення. Сонька Золотая Ручка,я розумію, що і вам би теж хотілося побачити статтю про себе, але цього разу вона про мене. Думаю, якщо ви маєте захоплення яким живете на 100%, то і про вас захочуть розповісти людям) Дякую за усім за підтримку та розуміння!
людмила Показати IP 14 Грудня 2012 13:22
Добрий день.Як з Вами зв!язатися мій тел 095-400-78-80. Дуже сподобалось ваше хоббі!!!!!
Еліна Показати IP 10 Січня 2013 13:22
добрий день Інно!!я з Луцька, хотілося б зв"язатися з вами!!!дуже вже хочеться навчитися миловарінню!мій номер 0953866089!буду чекати на дзвінок!
Лорен Показати IP 15 Травня 2013 21:14
Страшко. Не вихована і просто сексуально не задоволена жінка.
Віктор Жалнін Показати IP 8 Листопада 2015 04:39
Чудове милко ,я мав щастя ним користуватись,а Інна -хороша людинка і аж ніяк не страшко ,а неймовірно приваблива жінка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus