USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Волинянка виготовляє кількаметрові квіти з поліетилену

5 Березня 2023 06:46
Лариса Гембік із села Воєгоща Камінь-Каширського району має доволі цікаве хобі. Зі спіненого поліетилену жінка виготовляє квіти та оригінальні світильники.

Про майстриню розповідає газета «Полісся».

Таке захоплення у пані Лариси з’явилося рік тому. Відтоді вона працює зі спіненим поліетиленом, інакше кажучи – ізолоном. Виготовляє з нього ростові квіти, підлогові та настільні світильники. У творчому арсеналі – від кількасантиметрових квіток, які легко вміщаються в долоню, до кількаметрових, більших від самої майстрині.
Ларисі Гембік, напевно, не може бути важчого випробування, аніж уникати творчої роботи. Каже, в такі моменти втрачає сама себе. Вірна своїм захопленням, навіть у новозбудованому будинку самостійно розмалювала стіни і зробила барельєфи, а доповнила дизайн приміщення авторськими світильниками та ростовими квітами. Лариса зізнається: надивилася тієї краси в інтернеті. Спершу зробила на пробу троянду, потім
– двометрову орхідею.
Пізніше були лілія, хризантема, півонія, магнолія, тюльпани, гортензії і навіть лялька. Такі квіткові композиції приносять естетичне задоволення, а у вечірній час деякі з них освітлюють кімнату. У цьому, розповідає жінка, їй допомагає син, який опановує професію електрика.

Найважливіше для майстрині – надати квіткам максимальної природності. Для цього вирізає деталі, а потім з допомогою будівельного фена нагріває і формує пелюстки, вигинаючи та розтягуючи ізолон. Якщо хоче зробити світильник – попередньо надягає плафон, а за ростову основу слугує пластикова труба. Наразі вироби живляться від електромережі, але через нестабільну ситуацію в енергосистемі України майстриня роздумує над тим, аби її творіння можна було підключити до накопичувача енергії (повербанка) або батарейок.
«Вдома ніколи відсиджуватися та й час складний, інколи думаєш, що не до мистецтва, але душа потребує і хочеться ділитися з людьми частинкою своєї радості. Це краса, що не в’яне і надовго зберігає улюблений аромат, – підсумовує Лариса Гембік. – А ще ізолонові квіти практичні у догляді – їх можна протирати і мити під проточною водою, за бажанням – фарбувати. Спінений поліетилен загалом зручний для роботи матеріал – гіпоалергенний, пожежобезпечний, не втрачає візуальних характеристик. Наскільки естетичний й ніжний вигляд мають такі світильники – годі й казати, оцініть самі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus