USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Лучанку, яка займалась реалізацією квартир, звинувачують у підробці документів

18 Листопада 2023 21:11
Жінку, яка допомагала забудовнику продавати квартири, судять за підробку документів. Цікаво, що процес за цією справою відбувається вже вдруге. Адже після шести років від початку кримінального провадження її встигли виправдати в суді першої інстанції та в апеляції.

У Верховному суді розпорядились повернути справу на повторний розгляд, повідомляє телеканал Аверс.

Лучанка Тетяна Проноза ще в 2017 році уклала договір із забудовником ТОВ «Липинський», відповідно до якого зобов’язувалась допомагати продавати квартири і рекламувати житловий комплекс. За це з кожної проданої оселі їй мали відраховувати 5%. В сторони обвинувачення виникли підозри в законності таких нарахувань, що вони і намагаються довести понад шість років, але поки безуспішно.

Читати ще: Підробив документи: Апеляційний суд повторно розглядає справу луцького нотаріуса

Жінка вже виграла два суди – першої інстанції та апеляцію. Втім Верховний суд вирішив повернути справу на повторний розгляд. Тож сторона обвинувачення знову доводить, що більшості із покупців пані Проноза і в очі не бачила. За даними слідства, як мінімум кілька людей, за яких вона отримувала свої відсотки, дізнались і купили квартири без її участі.
«Вказаний договір надавав право Пронозі виставляти вказані рахунки. Акт виконаних робіт передбачав, що таке ексклюзивні права. Він давав можливість їй отримувати свою ріелторську винагороду незалежно від того, чи особисто вона привела цю людину в пункт продажу вказаних квартир, чи ці люди отримували візуальну інформацію з бігборду, соціальних мереж, інтернет-повідомлень, сайтів, на яких розміщувалися оголошення. Тобто люди, які приходили у пункт продажу, отримували інформацію за посередництва Пронози», – наголосив адвокат Богдан Ульчак.

На засіданні, яке відбулось у Луцькому міськрайонному суді, перейшли до дослідження письмових доказів. Зокрема прокурор зачитала учасникам процесу зміст того самого договору, укладеного між Пронозою та забудовником. При цьому акцентуючи, як у документі були прописані її обов’язки.

«Це означає, що виконавець є єдиною особою, яка протягом дії цього договору має право виконувати інформаційно-консультаційні дії, які сприяють продажу об’єкта замовника. Тобто виконувати дії, спрямовані на пошук третіх осіб (покупців), а також на надання інших консультаційних послуг, необхідних для укладення основного договору», – зачитала прокурор Юлія Назарук.

Прокурор зауважила, що існувала ще й додаткова угода між ФОПом і забудовником. Проте її оригінал не зрозуміло де подівся.

За договором передбачалось, що жінка має займатись не лише пошуком покупців, а й надавати певні послуги маркетингу.

Під час попереднього розгляду справи в слідства виникали певні припущення того, що на підставі укладених актів на послуги ріелторки, яких вона, за їх версією, могла й не надавати, забудовник нібито міг скористатись можливістю формувати валові витрати з податку на прибуток безпідставно.

Для розуміння – цього роду витрати виключають з так званого валового доходу, за яким компанії і обчисляють податки на прибуток, які мають сплатити. Тобто математика така: чим більші валові витрати – тим меші податки на прибуток. Але як би там не було, судять ФОПа, якій вже два рази вдалось довести свою невинуватість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцяка Показати IP 19 Листопада 2023 10:10
Прокурорські, як завжди, хотіли збитки з забудовника свою долю Не виходить ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus