USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани боргують за гарячу воду понад 184 мільйони гривень

1 Травня 2023 20:14
Станом на 1 травня лучани боргують за послуги з опалення і гарячого водопостачання понад 184,3 млн грн. Наразі рівень оплати населенням становить 91,3%.

Про це повідомили у ДКП «Луцьктепло».

За підсумками опалювального сезону 2022/2023 років підприємством сповнавиконано обов’язок щодо постачання теплової енергії та гарячої води, що централізовано надається споживачам громади міста Луцьк.

У свою чергу, впродовж опалювального сезону переважна більшість споживачів вчасно та в повному обсязі здійснювала оплату за спожиті послуги. Проте частина споживачів продовжувала накопичувати заборгованість, тим самим ставлячи під сумнів можливість ДКП «Луцьктепло» розраховуватися за спожиті енергоносії та можливість надавати послугу з постачання гарячої води із завершенням опалювального сезону.

Так, заборгованість населення за послуги станом на 1 травня становить понад 184,3 млн грн. Приріст боргу за опалювальний сезон склав понад 30,9 млн грн. Підприємство продовжує активну роботу з боржниками щодо проведення обов’язкової оплати за фактично отримані послуги.

За період із 01.11.2022 до 01.05.2023 зі 105 споживачами укладено договори реструктуризації на загальну суму 2,8 млн грн. До укладання договорів реструктуризації боржниками самостійно сплачено 1,1 млн грн основного боргу та 236,8 тис. грн судових сплат. Окрім того, на завершення опалювального сезону 619 справ передано до суду на примусове стягнення заборгованості злісних неплатників на суму 21 046,4 млн грн.

«Звертаємо увагу, що рівень оплати населенням послуг з постачання теплової енергії та гарячої води станом на 1 травня складає 91,3%, що в сумі з накопиченими за попередні місяці опалювального сезону боргами, ставить під загрозу постачання гарячої води вже у травні 2023 року та, як наслідок, проведення якісної підготовки до наступного опалювального сезону.

При цьому вкотре нагадуємо про можливість до судового вирішення погашення заборгованості шляхом укладання договорів реструктуризації. Для цього необхідно звернутися в Центр обслуговування споживачів за адресою м. Луцьк, вул. Гулака-Артемовського, 20. Детальна інформація щодо реструктуризації заборгованості доступна в меню «Для дому» – «Реструктуризація боргу» офіційного вебсайту підприємства – https://bit.ly/3LlGlYa.

Для контролю стану особових рахунків рекомендуємо споживачам користуватися сервісами Особистого Кабінету побутового споживача ДКП «Луцьктепло» та онлайн-банкінгу, покликаного здійснювати платежі без комісій лише в кілька кліків – https://oc.teplo-dkp.lutsk.ua/ та https://bit.ly/3HuNWlT», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 1 Травня 2023 20:55
Спочатку потрібно розібратись,чому тарифи в Луцьку самі більші в Україні.І чому споживання теплоносія ,незважаючи на гучну рекламу ІТП,не покращило тепловий режим в будинках(див. інформацію про скарги на лінію 15-80).Це вказує на те ,що назріла реформа Луцьктепла,як технічна.так і фінансова(див. аудит Луцьктепла за 20рік).
Тур Показати IP 1 Травня 2023 21:03
Боргують чи не боргують, а зарплати з преміями в комунальних начальничків таки жирні , що мама не горюй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus