USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучани можуть втратити улюблене місце відпочинку

30 Квітня 2015 09:06
Через обміління водойми у парку імені 900-річчя Луцька місцеві мешканці бояться, що улюблене місце відпочинку перетвориться на калюжу, що пересохне влітку.

Про це йшлося під час 73-ї сесії міськради 29 квітня.

З відповідним депутатським запитом до міського голови звернувся депутат Сергій Сівак. З його слів, доволі часто до нього звертаються мешканці вулиць, розташованих поблизу парку імені 900-річчя Луцька, нарікаючи на незавершені меліоративні роботи з розчищення русла річки Сапалаївки. З його слів, ці роботи мають негативний чинник, пов'язаний з різким падінням рівня води у водоймі, що у парку. Це перетворило улюблене місце відпочинку мешканців навколишніх вулиць у мілку калюжу, яка у спекотне літо, можливо, зникне взагалі.

Депутат нагадав, що неодноразово, у тому числі, під час сесій міськради, від міського голови Миколи Романюка чули про плани спорудження на переході через річку в районі вулиць Мазепи та Ветеранів регулюючого шлюзу для підйому і утримання прийнятного рівня води в парковому озері. Зважаючи на те, що в проектній документації з покращення гідрологічного та санітарного стану Сапалаївки не було передбачено виконання робіт з облаштування дамби та спорудження регулюючого шлюзу у вказаному районі, депутат просив створити робочу групу у складі представників управління капітального будівництва, відділу екології та департаменту житлово-комунального господарства міськради для напрацювання оптимальних пропозицій вирішення цієї проблеми.

Міський голова відповів, що не бачить необхідності створення додаткової групи, тому що вся кошторисна вартість проекту розчищення русла Сапалаївки разом із Теремнівськими ставками становила понад 5 мільйонів гривень. Частину робіт, з його слів, виконали, проте невелику частину русла у проекті не передбачили. Таким чином,він вважає, що потрібно доручити управлінню капітального будівництва допрацювати проект.

Попри те, що у запиті йшлося про актуальну проблему для мешканців міста, депутати його не підтримали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
my_gift Показати IP 30 Квітня 2015 09:12
Мер в Сапалаївці точно влітку не купається-як і його родина. Тому, лучани, співчуваю я нам...
ltr_12 до my_gift Показати IP 30 Квітня 2015 10:02
Хах, який дибіл в Луцьку буде там купатися чи ше шось, одна нищета напевно, парку немає, як парку!! Грязно там, запущено вже роками...
Керол до ltr_12 Показати IP 30 Квітня 2015 10:09
Купатись там то точно ніхто не буде, але парк гарний, щоб прогулятись в ньому і лавочки є, щоб посидіти, так що не треба так ганити це місце.
my_gift до ltr_12 Показати IP 30 Квітня 2015 12:26
А Ви підіть прогуляйтеся парком, коли температура під 30 буде-заодно і "дебілів" порахуєте. Ой як багато їх буде... P.S. Я не заперечую, що вода брудна, але ж із водоймою краще, ніж без неї.
читачка до my_gift Показати IP 30 Квітня 2015 13:27
все залежить від людей, якщо людина під час відпочинку в парку після себе залишає сміття (напевно тяжко викинути у смітник), то тоді перепрошую, а яким боком тут мер?! Це він смітив?! Якщо жити за принципом - а сміття то моє, але лінь його винести, а потім казати що в цьому винен хтось інший, тоді вибачте, це неправильно, все слід починати з себе.
опа Показати IP 30 Квітня 2015 09:26
Нашим "дехпутатам" та Сапалаївка до д*пи( Вони свої ляси і на морях погріють.
Мда Показати IP 30 Квітня 2015 10:01
Найшли місце відпочинку, його же давно втратили там.
ВОНО Показати IP 30 Квітня 2015 10:16
Романюк бездарний господарник, але талановитий злодій. Згадайте: коли він був губернатором то біля областної ради роками стояв гігантський смітник стидливо загорожений синеньким парканом. А як тільки поставили Климчука проядок навівся за пів року і тримається досі! Сапалаївка то лише підтвердження його свинського відношення до власноті всієї громади, а от своє особисте він цінує і береже
Валя до ВОНО Показати IP 30 Квітня 2015 12:09
Романюк єдиний з мерів ,який взявся розчищати Сапалаївку і Термнівські ставки! тепер на Теремно любо-мило глянути! і водойма укріплена, і ставок чистий! Сапалаївку розпочали - спочатку на пр-ті Волі! це ж за рік не зробиш - бо і погодні умови впливають! просто треба бути вдячними! якщо ви не знаєте цього, не означає, що треба будом лити тут!
читачка до ВОНО Показати IP 30 Квітня 2015 13:34
як мешканка нашого файного і добротного міста скажу лишень одне - нинішній мер на своєму місці, він знає, що робить, а ті пусті слова - вкрав чи розкраде, це по-перше не етично аби робити такі висновки, а по-друге - Романюк всім попереднім мерам, які були до нього, показав як справді тра працювати - від слів до справ, реальних справ. Рим не за день будувався. Якщо мешканці міста не будуть смітити будь-де, чи-то пак на дворі, чи в ліфті, чи будь-де, то наше місто зміниться в ще кращу сторону.
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2015 10:26
Певно комусь перекрили шлях для зливу каналізації з власних будинків, тому і протестують поти розчищення русла
Лучани і гості міста Показати IP 30 Квітня 2015 10:31
Треба щоб парк залишався для людей. А то якийсь бізнесмен візьме собі землю і буде заробляти гроші в той час як не кожен має можливість платити а парк це свіже повітря і усі безкоштовно можуть прогулятись. А Романюку меру Луцька що ? Він там не прогулюється а йому гроші будуть платити не малі от і робить все не по господарські а за "бабло". Не кожен шановний мере має гроші щоб своїх дітей вигулювати у епіцентрах порт-сіті і так далі і ще свіже повітря треба усім
Лучанка Показати IP 30 Квітня 2015 12:08
Саме міський голова Микола Романюк чи не найбільше за усіх попередників дбає про відпочинок лучан: і Сапалаївку розчищають, і Теремнівські ставки до ладу довели, гарний пляж там зробили, дно розчистили, є де лучанам відпочивати. Ви ж розумієте, як будуть кошти, то роботи завершаться. А якщо ні, то давайте, писаки, зберемося разом і зробимо своїми руками, а то тільки те вмієте, що по клавіатурі стукати та критикувати. Ви бува не Осіпови????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus